TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 28., csütörtök

Karaj és rizs avagy Köret a húsban

Ez nem egy mai ötlet, de eddig megóvtalak bennetek tőlem 😁
Ma viszont, nincs menekvés, kemény vagyok 😠
















SÁRGARÉPÁS RIZZSEL
   TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ, 
      BORSOS, PÁROLT ALMÁVAL
Hozzávalók:
4db, 16-18 dekás sertéskaraj szelet
20 dkg rizs
15 dkg sárgarépa
5 dkg ementáli sajt
petrezselyem zöldje
liszt, tojás, zsemlemorzsa
4 db zöld alma
1 dl fehérbor
1 tk. kristálycukor
bors, só
olívaolaj és vaj
Párolt rizst készítünk, amibe már az elején, szép apróra vágott sárgarépa kockákat keverünk, amikor elkészült és kihűlt, aprított petrezselyem zölddel és szintén pici kockákra vágott, vagy reszelt sajttal összeforgatjuk.
A hús szeleteket kikloppfoljuk. 
A rizst elosztjuk a szeletek egyik szélén, majd a végeit kicsit behajtogatva, szorosan feltekerjük, kívülről megsózzuk, a hagyományos módszerrel bepanírozzuk. Annyi olajban, hogy legalább félig ellepje, lassan,  minden oldalukról, szép pirosra sütjük. (Könnyebben dolgozhatunk, ha egy órácskára, jó hideg hűtőben tároljuk a roládjainkat; de készíthetünk kisebb szeleteket is, és hajthatjuk csak simán lapjába is.)
Az almát (tőlem szokatlan módon, meghámozzuk 😁 ) és gerezdekre vágjuk (pl.8).
Egy nagyobb serpenyőben, olívaolaj és vaj keverékén elkezdjük párolni az almát, amikor már színesedik, meghintjük 1 csapott teáskanál kristálycukorral. Ha a cukor, szépen megkaramellizálódott (világosra), felöntjük a borral és pillanatok alatt elpároljuk; frissen őrölt borssal ízesítjük. Ennél a köretnél célszerű keményebb almát választani, illetve ügyeljünk arra, hogy párolásnál is megőrizzük a roppanóságát, ezért dolgozzunk gyorsan és frissen tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése