TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2020. november 9., hétfő

Spenót és csirke avagy Ebben kevés a rizsa

A mai mannámról nem akarok sokat rizsázni, főleg azért nem, mert idegi közben szokás szerint kétszer is elment a net 😕😠










SPENÓTOS-CSIRKÉS PITE
   MOZZARELLÁVAL ÉS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
-a ragu -
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt tarja
20 dkg spenót
15 dkg pizza mozzarella
1 nagy p. natúr joghurt (450g)
1 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
őrölt kömény
tárkony
bors, só
-a tészta -
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
4 ek. olívaolaj
1 ek. kristálycukor
A tésztához az élesztőt kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal és sóval alapos gyúrással, szép sima tésztává dagasztjuk; aztán nagyjából 2/3 – 1/3 részre osztjuk, cipóvá formáljuk őket és duplájára kelesztjük.
A spenótot megtisztítjuk, egyszer-kétszer átvagdossuk, a vöröshagymát és a tarját felaprítjuk, a csirkemellet 2 centis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy kevéske olajon üvegesre sütjük a hagymát, hozzáadjuk a tarját és a csirkemellet, aztán 5-8 perc elteltével zúzott fokhagymával, tárkonnyal, köménnyel, borssal és sóval ízesítjük, majd a spenótot is belekeverjük.










Amikor a spenót már összeesett, lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.
Egy 28 centis pite-/torta- formát gyengén kiolajozunk.
A nagyobb tésztát köralakúra nyújtjuk és a formát kibéleljük vele, de a peremét picikét kilógatjuk.
A meghűlt spenótos-húsos részbe belefogatjuk a lereszelt sajtot és a tésztával bélelt formába öntjük, egyenletesen elosztjuk.









A joghurtot a tojással kikeverjük és a húsosrészre öntjük (a joghurtot picikét sózhatjuk is de kombináljuk bele a húsos rész sósságát!).
A másik/kisebb tésztát szintén kinyújtjuk és a piténket befedjük vele, a kilogóra hagyott tésztarészeket ügyesen visszahajtogatjuk és összecsipkedjük, úgy hogy ezzel légmentesen lezárjuk az egészet, majd a tetejét egy villával néhány helyen megszurkáljuk
180-190 fokos előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szépen megsütjük.
Tálalás előtt a tetejét fokhagymás olívaolajjal megkenegethetjük.
Legyünk erősek és türelmesek 😊 az első szeletet nem a legegyszerűbb kiszedni, de nagyon megéri 😉





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése