A mai mannámról nem akarok sokat rizsázni, főleg azért nem, mert idegi közben szokás szerint kétszer is elment a net 😕😠
SPENÓTOS-CSIRKÉS PITE
MOZZARELLÁVAL ÉS JOGHURTTAL
Hozzávalók:
-a ragu -
50 dkg csirkemell
10 dkg füstölt tarja
20 dkg spenót
15 dkg pizza mozzarella
1 nagy p. natúr joghurt (450g)
1 db tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
őrölt kömény
tárkony
bors, só
-a tészta -
30 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 dl tej
4 ek. olívaolaj
1 ek. kristálycukor
só
A tésztához az élesztőt kézmeleg,
cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, olajjal és sóval alapos gyúrással,
szép sima tésztává dagasztjuk; aztán nagyjából 2/3 – 1/3 részre osztjuk, cipóvá
formáljuk őket és duplájára kelesztjük.
A spenótot megtisztítjuk, egyszer-kétszer
átvagdossuk, a vöröshagymát és a tarját felaprítjuk, a csirkemellet 2 centis kockákra
vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Egy kevéske olajon üvegesre sütjük
a hagymát, hozzáadjuk a tarját és a csirkemellet, aztán 5-8 perc elteltével zúzott
fokhagymával, tárkonnyal, köménnyel, borssal és sóval ízesítjük, majd a
spenótot is belekeverjük.
Amikor a spenót már összeesett,
lehúzzuk a tűzről és langyosra hűtjük.
Egy 28 centis pite-/torta- formát gyengén
kiolajozunk.
A nagyobb tésztát köralakúra
nyújtjuk és a formát kibéleljük vele, de a peremét picikét kilógatjuk.
A meghűlt spenótos-húsos részbe belefogatjuk
a lereszelt sajtot és a tésztával bélelt formába öntjük, egyenletesen elosztjuk.
A joghurtot a tojással kikeverjük
és a húsosrészre öntjük (a joghurtot picikét sózhatjuk is de kombináljuk bele a
húsos rész sósságát!).
A másik/kisebb tésztát szintén
kinyújtjuk és a piténket befedjük vele, a kilogóra hagyott tésztarészeket ügyesen
visszahajtogatjuk és összecsipkedjük, úgy hogy ezzel légmentesen lezárjuk az
egészet, majd a tetejét egy villával néhány helyen megszurkáljuk
180-190 fokos előmelegített sütőben
30-35 perc alatt szépen megsütjük.
Tálalás előtt a tetejét fokhagymás
olívaolajjal megkenegethetjük.
Legyünk erősek és türelmesek 😊
az első szeletet nem a legegyszerűbb kiszedni, de nagyon megéri 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése