TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. szeptember 6., szerda

Tojás és reggel avagy ...és indulhat a nap

Ezt csak úgy bedobom, mert egy reggel, legyen jó ízű és kezdődjön jól a hét 👌😋 
















PRS OMLETT
(1-, kisebb emberkéknek 2 adag 😉 )
Hozzávalók:
3 db tojás
1 picike paradicsom
3-4 dkg ementáli sajt
1 kk. magos mustár
ruccola  
tej vagy tejszín
vaj
bors, só
A ruccolát felaprítjuk, a sajtot kis kockákra daraboljuk, a paradicsomot pedig vékonyan felszeleteljük.
A tojásokat kb. egy kanálnyi tejjel, és 1 kávés kanálnyi magos mustárral elhabarjuk, megsózzuk.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, ráborítjuk a tojást, finoman igazgatva sütjük, úgy hogy szépen egybe maradjon. 
Amikor a tetején már alig-alig van "nyers" rész, az egyik felére rászórjuk a ruccolát, rápakoljuk a paradicsom szeleteket, valamint a sajt kockákat, majd egy határozott mozdulattal és egy lapátkanál segítségével, ráhajtjuk a tojás másik felét, óvatosan lenyomkodhatjuk és párpillanat múlva tálaljuk, megesszük. 
...és indulhat a nap, a hét, amihez kívánok nektek, minden jót, szépet, napsütést és boldogságot, na meg ŐrültenJóÉteleket 😇


(Jut eszembe: a vajtól, az ízén kívül szép, pirult színt is kap ez a pompás kis omlett, de vigyáznunk kell, mert könnyeben meg is "éghet" a vaj, ezért aki úgy érzi, vaj és olívaolaj keverékén is sütheti.)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése