Ma, egész addig, jó napom volt, amíg pakolászás közben össze nem koccoltam két üveget. Ennek az akciónak az olívabogyó lett a vesztese. Amit kellet, feltakarítottam, aztán ott álltam a konyha közepén egy kis tányér olívával. Ezt el kell használni.
Na, innentől lett szép a napom 😉
PASTA DI PRIMA GIORNATA
Hozzávaló:
25 dkg fusilli (orsó tészta)
50 dkg szűzpecsenye
30 dkg paradicsom
3 ger. fokhagyma
olívabogyó bőségesen ill. ízlés szerint
olívabogyó bőségesen ill. ízlés szerint
rozmaring
bors, só
olívaolaj
A paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát durvára aprítjuk, a olívabogyót felkarikázzuk, vagy lustább módon csak félbe vágjuk (szerinted én melyiket választottam).
A fusillit kifőzzük.
Közben a szűzpecsenyét csíkokra (falatokra) vágjuk, olívaolajon fehéredésig sütjük, hozzáadjuk a fokhagymát, összepirítjuk, de ne égessük meg, mert a fokhagyma keserű lesz! Ezután jöhet a paradicsom és az olívabogyó, sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, 5-6 perc alatt kézre főzzük; ha a paradicsom ne lenne kellően leves, akkor egy picike vizet adhatunk hozzá, de a végén, ne legyen/maradjon túl sok szaftja.
A tészta tetején, vagy azzal összekeverve tálaljuk, és egy jó adag Parmesan-al, vagy valami jó fajta kemény sajttal megszórva kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése