TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. november 20., kedd

Orja és a leve avagy Mindenki ugyanúgy, és máshogy csinálja

Húslevest, csontlevest stb, mindenki készít, és lényegében mindenki ugyanúgy csak egy ici-picit máshogy... és ha belegondolsz és tényleg így van, még ha viccesnek is tűnik.
Én így...
















ORJALEVES
Hozzávalók:
80 dkg karajcsont (nem baj, ha húsos)
2 szál sárgarépa
1 szál petrezselyem
1 szál szárzeller
1 db vöröshagyma
4 ger. fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
8-10 szem egész bors
2-3 szem szegfűszeg
1 db kisebb babérlevél
1 kk. egész kömény
1 kk. lestyán (vagy 2-3 levél friss)
1 kk. fűszerpaprika
2,5 l víz
Egy nagy fazékba pakoljuk a megmosott húsos karajcsontokat felöntjük a vízzel és közepes lángon egyet forralunk rajta, a keletkező habot leszedjük.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a csontok mellé szórjuk őket, a vöröshagymán a belső vörös héjat nyugodtan rajt hagyhatjuk, ettől is színt kap a levesünk, a lángot levesszük a legkisebbre, épphogy csak gyöngyözve forrjon.
Aztán a fűszereket is beletesszük és megsózzuk; a tetejére ráhintünk egy kávéskanálnyi fűszerpaprikát. 
2,5-3 óráig szép lassan, gyöngyözve főzzük, illetve addig amíg a csontokat simán az ujjainkkal ki nem tudjuk húzni.
Finom, házi cérnametélttel, és ízlés szerint erős paprikával kínáljuk.
A csontokról lecsipkedett húst a levesbe tehetjük, vagy külön tormával is fogyaszthatjuk.
Csak úgy mondom: Szerintem tormával az igaz; bicskával és kézzel, a legutolsó, apró kis isteni falatokat is leszedegetni, lekapirgálni a csontról;, nem is értem minek ennek ekkora feneket keríteni, mikor ez a lényeg és nem is annyira a leves 😋😁😉 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése