Viszont, szépen megakadtam az elnevezésén, gondoltam is rá, hogy a segítségeteket fogom kérni, de tartottam attól hogy mindenki olyan lökött és őrült mint én, és viccesnél is viccesebb nevek fognak érkezni, ezért ezt kihagytam. Bocsesz.
Aztán eszembe jutott, hogy manapság már nem is kell ezen sokat tökölni, mert van egy nagyon-nagyon trendi, ügyes, okos megoldás, ami valószínűleg mindenki számára érthető, bár az ételről nem sokat áru el, csak az alapanyagait....
CSIRKECOMB, KÍNAI KEL, RÉPA, UBORKA
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
10 dkg bacon
1 db kínai kel
1 szál sárgarépa (kb.15 dkg)
15 dkg csemegeuborka
őrölt kömény
só
tejföl
A csirkecombokat kicsontozzuk, és felcsíkozzuk, feldaraboljuk, akit
zavar a bőrét is eltávolíthatja.
A bacon-t is kis csíkokra vágjuk, és egy serpenyőben, kevéske olívaolajon
megpirítjuk, aztán hozzáadjuk a combhúst.
A kínai kel torzsa részét és szükség szerint a külső levelit eltávolítjuk,
a többit pedig 1 centi szélesen felvágjuk. Célszerűnek tartom, hogy ez esetben
szedjük külön az alsó, vastagabb, erősebb levélrészeket, mert ezeknek kicsit
több idő kell a puhulásig.
Amikor a hús finoman megpirult -kb.10 perc- hozzáadjuk az összevágott levelek
vastagabb darabjait; megsózzuk, köménnyel ízesítjük, és újabb 10 percig
pároljuk, amíg a kissé összeesik.
Közben a megtisztított sárgarépát és a csemegeuborkát nagy lyukú
reszelőn lereszeljük, majd a maradék levelekkel a raguhoz adjuk, 5-6 perc alatt
készre pároljuk.
Köretnek párolt rizst és burgonyát is kínálunk, vagy ahogy én ettem,
fincsi pirított kovászos kenyérszeletkékkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése