Nem viccelek, keressetek rá, ez így van.
Na már most, kedden meg ettem az egyiket, tehát maradt egy amit akár el is ajándékozhattam volna, de én inkább egy új variációt, egy új receptet ajándékozok nektek Drágájim 💖😘
FOKHAGYMÁVAL
TŰZDELT LIBACOMB,
ALMÁVAL-HAGYMÁVAL ÉS TÖRT BURGONYÁVAL
Hozzávalók:
4 db
libacomb
8 ger.
fokhagyma
2,5-3 dl
vörösbor
1 nagy fej
vöröshagyma (kb. 30 dkg)
2 db alma (kb.
35 dkg)
80 dkg
burgonya
szerecsendió
kakukkfű
bors, só
libazsír
A sütőt
bemelegítjük 200 fokra.
A
libacombokat megtisztítjuk, sóval, borssal és kakukkfűvel bedörzsöljük.
A fokhagyma
gerezdeket megpucoljuk és gerezdekként, „hosszában” négy felé vágjuk.
A combok
alsó felén, egy hegyes késsel beleböködünk és a késpengéje mentén könnyen megtűzdeljük
a fokhagyma darabkákkal. (1 libacombba, 2 gerezd, tehát 8 darabka fokhagyma
kerül.)
Egy tepsibe
beleöntjük a vörösbort, majd belepakoljuk a combokat, fóliával lefedve, kb. 1
óra 40 percig sütjük, aztán fólia nélkül, 15-20 perc alatt rápirítunk.
Természetesen végezzünk szúrópróbát a puhaságát illetőleg.
(A tepsi ne
legyen túl nagy, ügyeljünk arra, hogy a bor rendesen kitöltse, de használhatunk
több bort is, a lényeg, hogy a combok alja legalább 2-3 milliméternyire
beleérjen.)
A burgonyát,
megtisztítjuk, megfőzzük, sózzuk, borsozzuk, libazsírral lazítva összetörjük,
picike szerecsendióval ízesítjük, ami ezekhez az ízekhez kimondottan illik.
A
vöröshagymát negyed karikákra szeleteljük, és libazsíron finoman megpirítjuk,
közben az almát vékony gerezdekre daraboljuk és az hagymához adjuk, összemelegítjük
(az alma maradjon roppanós) sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése