TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. november 6., kedd

Liba és kása, avagy Kezdődik a ga-liba


Ilyent illetve ehhez hasonlót már készítettem kb. 7 éve.
Ma viszont kipróbáltam, azt a sütési módot, amit igazádiból tavaly hallottam először, de még nem próbáltam...  és ez a fordított sütés, amikor a bőrével lefelé kezdjük sütni a combokat, majd félúton átfordítjuk. Valószínűleg eztán mindig így fogom csinálni.
















KÉTFŰSZERES LIBACOMB,
   ZÖLDSÉGES-GOMBÁS RIZSKÁSÁVAL
Hozzávalók:
4 db libacomb
10 dkg kenyérszalonna
1 kisebb fej vöröshagyma
15 dkg sárgarépa
1 szál szárzeller
30 dkg gomba
20-25 dkg rizs
1 db babérlevél
1 dl fehérbor
1-2 citromkarika
kakukkfű
majoránna
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A libacombokat megtisztítjuk, majoránnával, kakukkfűvel és sóval bedörzsöljük, majd bőrükkel lefelé, egy száraz tepsibe pakoljuk; aztán betoljuk a forró sütőbe.
70-75 percig így sütjük, közben, az alatta összegyűlt, kisült zsírjával néhányszor meglocsolgatjuk.
Ezután felfordítjuk őket és újabb 70-75 percig, locsolgatva sütjük, illetve amíg meg nem puhulnak.
(Nekem ez a kb. 2,5 óra ölég volt, a puhuláshoz, de természetesen ez változhat a combok minőségétől. Ha a puhuláshoz viszonyítva erősnek találjuk a hőfokot… gyengítsünk rajt.)
A szalonnát, és a rizshez való zöldségeket feldaraboljuk, felaprítjuk.
A szalonnát, és hagymát együtt üvegesre sütjük, (szükség szerint a liba zsírjából tehetünk alá egy keveset) majd hozzáadjuk a gombát, a répát és a zellert, pár percig pirítjuk, aztán picit megsózzuk, kakukkfűvel, és majoránnával ízesítjük; felöntjük a borral és 1-2 perc alatt lényegében teljesen elforraljuk.
Ezután a rizst is hozzáadjuk, aztán a rizs mennyiségének 2,5 szeres sós vízzel felöntjük, 1 babérlevéllel és 1-2 citromkarikával ízesítve a szokásos módon készre pároljuk, de közben bele-belekevergetünk, hogy egy kicsit tapadós, kásás legyen.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése