Ma, épp amikor átnéztem a hűtőt, kipakoltam az asztalra amit el kell használni, pont akkor jött ez a kérdés; én pedig hama-gyorsan felsoroltam az előttem levő dolgokat és hozzátettem, nnna, ezekből lesz valami...
...és képzeljétek el, ez a valami lett belőle, és most se pöcsö teketóriáztam vele sokat 😉
TEJSZÍNES-BROKKOLIS SERTÉSRAGU,
TELJES KIŐRLÉSŰ FUSILLIVEL
Hozzávalók:
50 dkg szűzpecsenye
1 db brokkoli
3-4 szál csemegehagyma
4 ger. fokhagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
bors, só
20-25 dkg teljes kiőrlésű fusilli
20-25 dkg teljes kiőrlésű fusilli
A brokkolit rózsáit kis darabkákra szedjük, és forrásban lévő, sós vízben
3-5 percig főzzük, majd egyből „jeges” vízben lehűtjük, tehát blansírozzuk.
(A szárát kidobhatjuk, félretehetjük krémlevesnek, oda adhatjuk az
aprójószágnak, vagy! ahogy én
tettem, a külső, zavaró, fás
részét lehámozzuk a többit pedig kis darabkákra vágjuk és a hússal együtt
pirítjuk.)
A letisztított szűzpecsenyét felcsíkozzuk, és egy serpenyőben (a brokkoliszárral
együtt) elkezdjük pirítani; amíg pirul, a fokhagymát is vékony csíkocskákra
vágjuk.
Amikor elveszti nyers színét, megsózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, pár pillanat múlva – amikor a fokhagyma kezd illatozni, de még nem égetjük 😁-, felöntjük a borral és
kiforraljuk.
Aztán beleszórjuk a brokkoli rózsákat, hozzáöntjük a tejszínt; szép lassan
összeforraljuk.
A csemegehagymát felkarikázzuk, és az utolsó pillanatokban a raguhoz
keverjük.
A közben kifőzött tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése