Így kezdtem a hónapot; nem ezt terveztem, hanem.... (de erről majd később), a pizza csak úgy jött, mert egyszerű; a Csabi, meg csak úgy van, mert lusta.... és néha bonyolult 😁
Lényeg a lényeg, zöldséges valamit kívántam, meg sajtot, mondjuk a sajtot azt mindig kívánom.
A tésztába pedig, egyik új kedvenc ízesítőmet is belecsempésztem.
PIZZA GREEK
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg
élesztő
3 dl víz
1 tk. kristálycukor
4-5 ek.
olívaolaj
2 mk. őrölt
római kömény
1 db
brokkoli
50 dkg
paradicsom
20 dkg Feta
sajt
20-25 szem
fekete olívabogyó
kakukkfű
só
Az élesztőt 3dl kézmeleg, cukros vízben felfuttatjuk.
A lisztet
átszitáljuk, megsózzuk, római köménnyel ízesítjük (ez el is maradhat, de olyan
jó ízt ad a tésztának), elkeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,
összegyúrjuk, és amikor már kezd szépen összeállni állni a tészta, hozzáadjuk
az olajat, amit alaposan beledolgozunk.
Az így
kapott tésztánkat adagokra osztjuk, amiket szintén alapos gyúrással formás
gombócokká alakítunk, majd egy konyharuhával letakarva, langyos helyen
duplájára kelesztünk. (Nekem ebből a mennyiségből 4 adag, 20-22 cm átmérőjű
pizza jött ki.)
A sütőt 220
(+) fokra bemelegítjük.
A tepsit,
sütőlapot, finoman, az ujjainkkal, megkenegetjük olívaolajjal, majd ezen
nyújtjuk ki a pizzáinkat; de csak kézzel! lapítgatva, ügyesen alakítva, és nem
sodrófával!
A brokkolit
rózsáira szedjük 3-5 percig forrásban levő, sós vízen főzzük, majd egyből „jeges
vízben” lehűtjük; tehát blansírozzuk.
(Tartozom azzal a vallomással, hogy én, teljesen
nyersen tettem a brokkolit a pizzára, mert nem zavar, ha finom roppanós marad
az állaga.)
A paradicsomot
felkockázzuk, és a kinyújtott tésztákra szórjuk, aztán a brokkoli rózsákat is elosztjuk
rajtuk, óvatosan megsózzuk (ugyi jön még rá a sajt és az olíva) a Feta sajtot és
az olívabogyót pedig csak az ujjainkkal elmorzsoljuk, szétnyomkodjuk, a végén
kakukkfűvel fűszerezzük.
Az
előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Csak 1 mondat: Én szeretem a masszívabb pizzát aminek van tartása, és az is legyen jól megsütve; viszont akinek van jól bevált pizza receptje, az készítse azzal, mert most is mint mindig a feltéteken, és az ízeken van a hangsúly 😉
Csak 1 mondat: Én szeretem a masszívabb pizzát aminek van tartása, és az is legyen jól megsütve; viszont akinek van jól bevált pizza receptje, az készítse azzal, mert most is mint mindig a feltéteken, és az ízeken van a hangsúly 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése