Voltál már Kínai gyorsbüfében... és tetszett?
Akkor van egy jó hírem, nem muszáj legközelebb oda menni.
???
Megéreztek a mi vidékünkre is, a Gala Chili szószok, többféle autentikus hangulatban 😉
Nekem van akkora szerencsém, hogy ezeket ki is próbálhatom és egyszerű recepteket készíthetek velük, természetesen Nektek 😁
A szószok fincsi és utánozhatatlan ízét, aromáját, az összetevők meglepő választékának köszönhetjük, amelyek közt feltűnik, a mangó és a narancs is...
Elsőnek a Shanghai Édes-savanyú chili szósszal kezdem, aminek aromáját a mangó és az ananász segíti tökélyre emelni.
És nem nagyon csípősek?
És nem nagyon csípősek?
Amikor (most már 4x ) Kínai gyorsban jártam, egyből megakadtak a szemeim, valami kívánatos, szószos, ragacsos, paníros, bundázott, szezámmagos húsfalatokon...
Megkóstoltam, és mit ne mondjak, nagyon megtetszett👍
Ma, ismét ilyen finomságot ettem; -ITTHON- igaz egy kicsit máshogy, mert én a mi klasszikus szezámmagos panírunkkal készítettem.
De hol tudom beszerezni, ezeket a szószokat?
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉
De hol tudom beszerezni, ezeket a szószokat?
Szentgotthárdiak, és a környékén élők a 👉HÁRMASHATÁR SZÓDA-nál👈 keressék, a többiek pedig az Interneten 😉
SHANGHAI CSIBEFALATOK,
TOJÁSOS-ZÖLDSÉGES RIZZSEL
Hozzávalók:
Gala Shanghai Édes-savanyú Chili szósz
Gala Shanghai Édes-savanyú Chili szósz
60 dkg csirkemell
a panírozáshoz - liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag
a panírozáshoz - liszt, tojás, zsemlemorzsa, szezámmag
25 dkg rizs
50 dkg vegyes zöldség (fagyos)
2-4 db tojás
só
szezámolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, lisztbe, tojásba, és szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, aztán bő olajban kisütjük.
Amikor a húsok megsültek, még melegen, locsoljuk meg bőségesen az édes-savanyú chili-szósszal, hogy jól átitatódjon a panírjuk; de a világ legtermészetesebb módján, külön mártogatósként is tálalhatjuk a szószt.
A körethez, párolt vagy főtt rizst készítünk, a zöldségkeveréket megfőzzük, majd egy kevéske szezámolajon átforrósítjuk, egybekeverjük őket, és elhabart tojásokkal összesütjük.
só
szezámolaj
A csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk, megsózzuk, lisztbe, tojásba, és szezámmaggal kevert zsemlemorzsába forgatjuk, aztán bő olajban kisütjük.
Amikor a húsok megsültek, még melegen, locsoljuk meg bőségesen az édes-savanyú chili-szósszal, hogy jól átitatódjon a panírjuk; de a világ legtermészetesebb módján, külön mártogatósként is tálalhatjuk a szószt.
A körethez, párolt vagy főtt rizst készítünk, a zöldségkeveréket megfőzzük, majd egy kevéske szezámolajon átforrósítjuk, egybekeverjük őket, és elhabart tojásokkal összesütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése