TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2017. november 9., csütörtök

Gersli és pác avagy Ismét a zamat, a java

Ismét bizonyítanom kell, hogy sokszor ölég csak néhány hozzávaló és képesek vagyunk kényeztetni magunkat.
Egyébként a soron következő, egyszerű kis étkem, ismét belefér a "ami itthon van" kategóriába, bár ebben most volt azért némi tudatosság is, mert már előzőnap készültem rá 😁
Alma és paradicsom; valószínűleg már használtam ezt a párost, talán más dolgokkal kiegészítve; szerintem nagyon jól passzol a két íz, persze ehhez az kell, hogy valóban jó ízű legyen a paradicsom és az alma is.
No, akkor lássuk...














CITROMOS-FOKHAGYMÁS SERTÉSKARAJ, 
   ALMÁS-PARADICSOMOS GERSLIVEL
Hozzávalók:
60 dkg seréskaraj
1 nagyobb citrom
4 ger. fokhagyma
oregánó
bors, olaj
20 dkg gersli (árpagyöngy)
3 db paradicsom (35-40 dkg)
1 db alma (jelen esetben Golden)
2 db babérlevél

olívaolaj
A karajt felszeleteljük, kicsit megklopfoljuk.
A citrom levét, egy tálba facsarjuk, zúzott fokhagymát adunk hozzá, megborsozzuk, oregánóval ízesítjük, és olajjal (kb. 1,5 dl) alaposan összekeverjük. Ebbe a pácba helyezzük jól beleforgatva, beletapicskolva, a karajszeleteket; minimum fél-, de akár egy napig is hűtőbe pihentetjük. Grillserpenyőben szépen megsütjük.
A gerslit egy éjszakára, hideg vízbe áztatjuk, majd sós, babérlevéllel ízesített vízben "pattanós" puhára főzzük.
Az almát és a paradicsomot felkockázzuk, és olívaolajon, megrottyantjuk, de ne főzzük túl pépesre, aztán a megfőtt, leöblített gerslit hozzákeverjük, és összemelegítjük, szükség szerint sózzuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése