TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 3., péntek

Alma és joghurt azaz A megmérettetés

A közelmúltban akadtam Béres Alexandra - Súlykontroll - facebook oldalán, egy könnyű, kímélő desszert megméretésre, amelyre ezzel jópofa kis pohárdesszerttel neveztem.  
...és lássatok csodát, a dobogó III. helyét foglalhattam el, amit  köszönök szépen, és egyben, itt is gratulálok a győzteseknek (természetesen magamnak is)!  
Most már csak a szerény, saját súlyomat kellene kontrollálnom. Hm.

 


















JOGHURTOS-ALMÁS POHÁRDESSZERT, 
  ZABPEHELLYEL ÉS ROZMARINGGAL 
Hozzávalók: 
4 db keményebb alma (1/15 dkg) 
4 + 2 ek. méz 
1 nagy pohár natur joghurt (450g) 
10-15 dkg zabpehely 
4-5 ágacska rozmaring 
6-8 db szegfűszeg
őrölt fahéj 
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd pici 1-1/2 centi kockákra daraboljuk. A zabpelyhet, szárazon, folyamatosan rázogatva kissé megpirítjuk, kihűtjük. (A zabpelyhet egy hideg tányéron hűtsük ki, mert a serpenyő melegétől tovább pirulhat, megéghet) 
4 evőkanál mézet megkaramellizálunk és felöntjük 1,5 dl vízzel, beleszórjuk a szegfűszeget, felforraljuk és beletesszük az almakockákat. ezután gyenge lánggon, néha belekeverve, minimálisra elforraljuk a levét. A szegfűegeket kiszedjük, az almát kihűtjük. 
A joghurtot a 2 (ízlés szerint 3)ek. mézzel és a nagyon finomra aprított rozmaringgal valamint őrölt fahéjjal ízesítve kikeverjük.
Amikor minden kihűlt poharakba rétegezzük, alma - zabpehely - joghurt - zabpehely - alma...
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése