A közelmúltban akadtam Béres Alexandra - Súlykontroll - facebook oldalán, egy könnyű, kímélő desszert megméretésre, amelyre ezzel jópofa kis pohárdesszerttel neveztem.
...és lássatok csodát, a dobogó III. helyét foglalhattam el, amit köszönök szépen, és egyben, itt is gratulálok a győzteseknek (természetesen magamnak is)!
Most már csak a szerény, saját súlyomat kellene kontrollálnom. Hm.
...és lássatok csodát, a dobogó III. helyét foglalhattam el, amit köszönök szépen, és egyben, itt is gratulálok a győzteseknek (természetesen magamnak is)!
Most már csak a szerény, saját súlyomat kellene kontrollálnom. Hm.
JOGHURTOS-ALMÁS POHÁRDESSZERT,
ZABPEHELLYEL ÉS ROZMARINGGAL
Hozzávalók:
4 db keményebb alma (1/15 dkg)
4 + 2 ek. méz
1 nagy pohár natur joghurt (450g)
10-15 dkg zabpehely
4-5 ágacska rozmaring
6-8 db szegfűszeg
őrölt fahéj
Az almát meghámozzuk, a magházát eltávolítjuk, majd pici 1-1/2 centi
kockákra daraboljuk.
A zabpelyhet, szárazon, folyamatosan rázogatva kissé megpirítjuk,
kihűtjük. (A zabpelyhet egy hideg tányéron hűtsük ki, mert a serpenyő
melegétől tovább pirulhat, megéghet)
4 evőkanál mézet megkaramellizálunk és felöntjük 1,5 dl vízzel,
beleszórjuk a szegfűszeget, felforraljuk és beletesszük az almakockákat.
ezután gyenge lánggon, néha belekeverve, minimálisra elforraljuk a
levét. A szegfűegeket kiszedjük, az almát kihűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése