TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 10., péntek

Karalábé és leves avagy Ilyen is kell néha

Egy jó kis tartalmas leves, így egyszerűen, mint a hétköznapokon, nincs benne semmi különleges, pláne nem extra... (talán csak egy kis szeretet :) )
Ilyen is kell néha. 














TÁRKONYOS KARALÁBÉLEVES, PULYKAHÚSSAL
Hozzávalók:
25 dkg pulykamell
35-40 dkg karalábé
10 dkg sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
2 dl tej
5 dkg apró tészta
1 csapott ek. kristálycukor
1 tk. köménymag
tárkony
vaj
A vöröshagymát felaprítjuk és egy kanlányi vajon üvegesre pirítjuk, közben hozzáadjuk a felkockázott sárgarépát is és egy teáskanálnyi köménymagot; kevergetve, addig pirítgatjuk amíg a répa kicsit kiadja a színét és a kömény szépen kipattog (5-6perc).
Aztán jöhet a felkockázott pulykahúst, sózzuk és szintén, egy 5-6 percig pirítjuk, pároljuk „saját levében”.
Közben a karalábét is kockákra daraboljuk, majd a húsos alap közé dobjuk. Felöntjük legalább 1,2 liter vízzel, és felforraljuk. Amikor forr, beletesszük a száraz tésztát, szükség szerint sózzuk, tárkonnyal ízesítjük és készre főzzük, amikor már minden szépen megpuhult, illetve az utolsó 1 percben beleöntjük a tejet, beleszórjuk a cukrot és még egyet forralunk rajt.
(A tésztát külön is kifőzhetjük, de minek annyit koszolni :) )

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése