TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 9., csütörtök

A gomba, a répa és a csibe azaz Zamatos pillanatok

A Kárpát-medence legismertebb és legkedveltebb gombafajtája körülbelül 300 különböző fajtával. A két leggyakoribb a kerti (mezei) csiperke és az erdőszéli csiperke. Előbbi kalapja fiatal korban fehér, domború, később laposabb és sárgásabb lesz. Kb. 10-12 cm átmérőjű, kezdetben rózsaszín, később barnás-feketés lemezekkel. Utóbbi kicsit nagyobb, akár 20 cm átmérőjű, krémszínű kalappal. Nevének megfelelően réteken, szántókon, legelőkön, de akár kertekben is megtalálható. A termesztett csiperke kalapja vastag, húsos, félgömb alakú, fehér színű.” >>>olvasd tovább és Fogyassz naponta...<<<















CSIRKEMELL, ZAMATOS GOMBÁS MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
30 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
szerecsendió
bors, só
25 dkg széles metélt
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd egy kevéske zsiradékon 3-4 perc alatt elősütjük mindkét oldalukról őket; félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben amelyikben a húsokat sütöttük, együtt, enyhén, lepirítjuk, a jó apróra vágott hagymát és sárgarépát, aztán hozzáadjuk a felszeletelt gombát és ezzel is pirítjuk egy kicsit, sózzuk, borsozzuk és szintén szerecsendióval fűszerezzük. Felöntjük a borral, és egy kis vízzel (max.1dl)  10 percig főzzük, aztán jöhet bele a tejszín, elkavarjuk, visszarakjuk bele az elősütött hússzeleteket és közepes erősséggel sűrűre, készre főzzük, utóízesítjük, (szükség szerint keményítővel sűríthetjük).
Kifőtt tésztával tálaljuk.    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése