CSIRKEMELL, ZAMATOS GOMBÁS MÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
30 dkg gomba
20 dkg sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1,5 dl fehérbor
2 dl tejszín
szerecsendió
bors, só
25 dkg széles metélt
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük, majd egy kevéske zsiradékon 3-4 perc alatt elősütjük mindkét oldalukról őket; félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben amelyikben a húsokat sütöttük, együtt, enyhén, lepirítjuk, a jó apróra vágott hagymát és sárgarépát, aztán hozzáadjuk a felszeletelt gombát és ezzel is pirítjuk egy kicsit, sózzuk, borsozzuk és szintén szerecsendióval fűszerezzük. Felöntjük a borral, és egy kis vízzel (max.1dl) 10 percig főzzük, aztán jöhet bele a tejszín, elkavarjuk, visszarakjuk bele az elősütött hússzeleteket és közepes erősséggel sűrűre, készre főzzük, utóízesítjük, (szükség szerint keményítővel sűríthetjük).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése