Egy kis pihenőt tartok a héten; mármint cukkiniből ;) de ne izguljatok, lesz még bőven.
A következő desszertem lényegében az Amis palacsintám egy variációja, hajdinaliszttel és egy nagy kedvencemmel a meggyel.
Tovább nem is akarom ragozni, mert az már öndicséretnek tűnne, annak meg aztán nem nagyon kellemes a zillattya... :)
HAJDINA LEPÉNYKÉK,
FORRÓ DIÓS-MEGGYRAGUVAL
Hozzávalók:
20 dkg hajdinaliszt
10 dkg liszt (normál, finomliszt)
2 db tojás
1 p. natúr joghurt (150g)
1,5 dl tej
5 dkg kristálycukor a tésztához
15 dkg kristálycukor a raguhoz
15 dkg kristálycukor a raguhoz
5 dkg vaj
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
50 dkg meggy
5 dkg dió
2 dl vörösbor
őrölt fahéj
csipet só
A
tojásokat, a joghurtot, a tejet,
cukorral, vaníliás cukorral, egy csipet sóval, valamint egy kis fahéjjal alaposan összekeverjük; a
liszteket összeforgatjuk a sütőporral, majd hozzáadjuk a joghurtos-tejes részhez és sűrű tésztává keverjük.
A vajat felolvasztjuk és ezt is a tésztához keverjük, kb.: 10 percig pihentetjük.
Egy vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázunk, és közepes erősséggel mindkét oldalukról megsütjük őket.
Egy vajjal vagy olajjal vékonyan megkent serpenyőben, evőkanálnyi mennyiségenként, kis korongokat formázunk, és közepes erősséggel mindkét oldalukról megsütjük őket.
Még fontos lehet: célszerű két kanál segítségével adagolni ezt a sűrű tésztát.
Valamennyire magától is elterül, de a kanállal is formálhatjuk egy kicsit.
Viszonylag és ölég gyorsan sül, figyeljünk rá!!!
Elkészítjük a meggyragut.
A kristálycukrot aranybarnára karamellizáljuk, felöntjük a borral, beleszórjuk a magozott meggyet és a durvára darabolt diót, fahéjjal ízesítjük, és lassan, besűrűsödésig forraljuk.
Csak 1 ötlet: A ragunak egy ici-pici, kevéske, aligcsak, éppenhogy chili is jót tesz ám!
Csókollak bennetek:
azŐrültSzakács
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése