TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 14., kedd

Gomba és hús avagy A legkedvesebb

Most egy kis komolyságot kérek, mert a tréfával nem viccelünk!
Szóval, a Tibi postás szokott úgy viccelődni, hogy a kedvenc állatja a rántani való csirke, de a napokban, bizalmasan még azt is elmondta, hogy megeszik Ő bármilyen zöldséget, mert nem válogatós...
...csak legyen mellette elég hús!
Na, én meg gondoltam, hogy rákontrázok és elmeséltem neki az egyik régi idősödő kollégám bölcseletét, miszerint a Krumplis tészta, az egy fejedelmi étel...
...ha valaminek a körete!














HÚSSAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
Hozzávalók:
30-35 dkg sertés darált hús
1 db vöröshagyma
2 ger. fokhagyma
5 dkg füstölt sajt
12 db szép nagy gombafej
12 szelet bacon
Az apróra vágott és üvegesre pirított vöröshagymán, kevés víz hozzáadásával, megpároljuk a darált húst, amit majoránnával, borssal, sóval ízesítünk. Amikor már a hús kellően megpuhult, az aprított (zúzott) fokhagymát is belekeverjük. Ezután jó langyosra kihűtjük, majd belekeverjük a lereszelt füstölt sajtot; és a tisztított, előkészített gombákba töltjük. 
Az kapott, töltött gombafejeket, ügyesen beborítjuk, betekerjük egy-egy szeleteke baconba, és forró sütőben 20-30 perc alatt szép pirosra sütjük őket; párolt rizzsel tálaljuk.
Ez a húsmennyiség, a gombafejek nagyságától is függő lehet, de ha a gombaszárakat is beleaprítjuk, akkor akár kicsivel 30 dkg alatti mennyiség is elég lehet, az általam használt gombafejek kb.:7 centisek voltak.  
Persze, lehet kisebb vagy nagyobb gombafejeket is használni, aztán ha maradna a töltelékből egy kevés vagy eleve többet készítünk, nyugodtan használhatjuk, melegszendvicsekre + sajttal megszórva. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése