A napokban megkeresett egy régi, jó, barátosném, hogy hamar-gyorsan kellene valami, jó kis ünnepi, jubilálós, szülinapi vacsi ötlet, ami még jól is néz ki. Nem kívánja most rögtön, mert csak holnaputánra kell :)
Rendben.
De! nem ehet..., nem tesz jót..., nem ajánlatos..., nem szereti a..., ...ból is csak keveset, zöldség az mehet!
Hát, így még egyszerűbb, menj ki a kertbe és szedd le amit találsz... (pl.:csibemell, sonka, rizs)
ÜNNEPI CSIBEMELL,
ZÖLDSÉGES KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4×15 dkg-s csirkemell
2 db paradicsom (kb.1/10dkg)
1 db salátacukkini
8-10 szelet sonka vagy bacon
1-1,5 dl fehérbor (vagy víz)
petrezselyem zöldje
rozmaring
bors, só
párolt rizs és zöldségfélék ami épp van a kertben
A csirkemelleket bedörzsöljük sóval, borssal, majd az apróra vágott rozmaring és petrezselyemzöld keverékébe, alaposan beleforgatjuk.
Egy kis tepsit vékonyan meglocsolunk olívaolajjal.
A cukkinit és a paradicsomot vékony, kb.:3 mm. karikákra szeleteljük, (a cukkinit enyhén megsózhatjuk; de csak finoman, mert már használtunk sót, és a sonkától, bacon-tól is kaphat egy kis sós ízt).
Ettől kezdve, célszerű, már a tepsiben végezni a következő munkafolyamatokat.
A csirkemelleket belehelyezzük a tepsibe, a tetejükre rakosgatjuk a cukkiniszeleteket, ezekre a paradicsomot, és a végén betakarjuk sonka (bacon) szeletekkel. A „lelógó” sonkaszeletek végeit, egy villa vagy kiskés segítségével, a húsok alá nyomkodjuk; klasszikusan begöngyölni, én a gyáva :) nem mertem megpróbálni, mert a cukkini és a paradicsom ölég „laza” és fost féltem attól, hogy szétesik, szétborul. A sonka rövidebb formátumú, mint a bacon, és az is lehet hogy a bacon-nel könnyebben boldogulunk, de én most sonkával kívántam és készítettem.
Na szóval, amikor ezzel megvagyunk, aláöntünk egy kis bort és fólia alatt gázsütő 5 fokozatán 35-40 perc alatt szépen megsütjük, ha gondoljuk a végén, fólia nélkül még rápiríthatunk, de vigyázva, nehogy „túl” kiszárítsuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése