TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. július 29., szerda

Cukkini és paradicsom azaz Boldog szülinapot ;)

A napokban megkeresett egy régi, jó, barátosném, hogy hamar-gyorsan kellene valami, jó kis ünnepi, jubilálós, szülinapi vacsi ötlet, ami még jól is néz ki. Nem kívánja most rögtön, mert csak holnaputánra kell :)
Rendben.
De! nem ehet..., nem tesz jót..., nem ajánlatos..., nem szereti a..., ...ból is csak keveset, zöldség az mehet!  
Hát, így még egyszerűbb, menj ki a kertbe és szedd le amit találsz... (pl.:csibemell, sonka, rizs)
Na de, ugorgyunk neki, mert az étellel nem vicceskedünk. 


 











ÜNNEPI CSIBEMELL,
   ZÖLDSÉGES KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4×15 dkg-s csirkemell
2 db paradicsom (kb.1/10dkg)
1 db salátacukkini
8-10 szelet sonka vagy bacon
1-1,5 dl fehérbor (vagy víz)
petrezselyem zöldje
rozmaring
bors, só
párolt rizs és zöldségfélék ami épp van a kertben 
A csirkemelleket bedörzsöljük sóval, borssal, majd az apróra vágott rozmaring és petrezselyemzöld keverékébe, alaposan beleforgatjuk.
Egy kis tepsit vékonyan meglocsolunk olívaolajjal.
A cukkinit és a paradicsomot vékony, kb.:3 mm.  karikákra szeleteljük, (a cukkinit enyhén megsózhatjuk; de csak finoman, mert már használtunk sót, és a sonkától, bacon-tól is kaphat egy kis sós ízt).
Ettől kezdve, célszerű, már a tepsiben végezni  a következő munkafolyamatokat.
 
A csirkemelleket belehelyezzük a tepsibe, a tetejükre rakosgatjuk a cukkiniszeleteket, ezekre a paradicsomot, és a végén betakarjuk sonka (bacon) szeletekkel. A „lelógó” sonkaszeletek végeit, egy villa vagy kiskés segítségével, a húsok alá nyomkodjuk; klasszikusan begöngyölni, én a gyáva :) nem mertem megpróbálni, mert a cukkini és a paradicsom ölég „laza” és fost féltem attól, hogy szétesik, szétborul. A sonka rövidebb formátumú, mint a bacon, és az is lehet hogy a bacon-nel könnyebben boldogulunk, de én most sonkával kívántam és készítettem.
Na szóval, amikor ezzel megvagyunk, aláöntünk egy kis bort és fólia alatt gázsütő 5 fokozatán 35-40 perc alatt szépen megsütjük, ha gondoljuk a végén, fólia nélkül még rápiríthatunk, de vigyázva, nehogy „túl” kiszárítsuk.
retként, jelen esetben, párolt rizst és olyan zöldségfélét kínáltam, ami épp teremett kertben.
 

 
 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése