TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. november 1., kedd

Csibe és kuszkusz avagy Hirtelen felindulás

A mai ebéd is hama-hama, gyorsan készült; pedig jácchattam vóna vele sokat; de azt meg minek ;) 
Tehát ismét, ötlet és fantázia. 
Görcsmentesen!














CSÍPŐS CSIBEFALATOK, 

   ZÖLDEKKEL ÉS KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
4 db szép csibecomb
20 dkg zöldborsó
1 cs. csemegehagyma   
1 ek. paradicsom püré
1 ek. szezámmmag
1 tk. méz
chili pehely
20-25 dkg kuszkusz
2 db kápia paprika
kakukkfű
A csibecombokat kicsontozzuk és ízlés szerint, bőrével vagy anélkül, kis csíkokra daraboljuk ( én természetesen bőrével).
A kuszkuszt egy nagyobb, jól fedhető tálba borítjuk (a kuszkusz dagadni fog), a kápia paprikát felkockázzuk és a kuszkuszba keverjük, meghintjük kakukkfűvel. 
Duplája mennyiségű,  forrásban levő sós vízzel felöntjük és egyből befedjük, de frissentartó fóliával is lezárhatjuk a tál tetejét (sőt, ez talán jobb is), majd félretesszük párolódni, dagadni, amíg a ragunk elkészül.
Kevéske zsiradékon lepirítjuk a combcsíkokat, beleszórjuk a szezámmagot, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a mézet, még egy percig így együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a püré meg ne égjen, megsózzuk, chili pehellyel ízesítjük, aztán beleszórjuk a borsót, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és puhára, készre főzzük, illetve a levét minimálisra forraljuk.
A csemegehagymát felkarikázzuk és tálalás előtt a forró húsos raguba fogatjuk.
A kuszkuszhoz olívaolajat, vagy egy darabka vajat adunk és egy villával fellazítjuk, felkeverjük.
A ragut a kuszkuszon tálaljuk.

 
   
  









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése