A mai ebéd is hama-hama, gyorsan készült; pedig jácchattam vóna vele sokat; de azt meg minek ;)
Tehát ismét, ötlet és fantázia.
Görcsmentesen!
CSÍPŐS CSIBEFALATOK,
ZÖLDEKKEL ÉS KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
Görcsmentesen!
CSÍPŐS CSIBEFALATOK,
ZÖLDEKKEL ÉS KUSZKUSSZAL
Hozzávalók:
4 db szép csibecomb
20 dkg zöldborsó
1 cs. csemegehagyma
1 ek. paradicsom püré
1 ek. szezámmmag
1 ek. szezámmmag
1 tk. méz
chili pehely
só
20-25 dkg kuszkusz
2 db kápia paprika
kakukkfű
A csibecombokat kicsontozzuk és ízlés szerint, bőrével vagy anélkül, kis csíkokra daraboljuk ( én természetesen bőrével).
A kuszkuszt egy nagyobb, jól fedhető tálba borítjuk (a kuszkusz dagadni fog), a kápia paprikát felkockázzuk és a kuszkuszba keverjük, meghintjük kakukkfűvel.
Duplája mennyiségű, forrásban levő sós vízzel felöntjük és egyből befedjük, de frissentartó fóliával is lezárhatjuk a tál tetejét (sőt, ez talán jobb is), majd félretesszük párolódni, dagadni, amíg a ragunk elkészül.
Duplája mennyiségű, forrásban levő sós vízzel felöntjük és egyből befedjük, de frissentartó fóliával is lezárhatjuk a tál tetejét (sőt, ez talán jobb is), majd félretesszük párolódni, dagadni, amíg a ragunk elkészül.
Kevéske zsiradékon lepirítjuk a combcsíkokat, beleszórjuk a szezámmagot, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a mézet, még egy percig így együtt pirítjuk, vigyázva, hogy a püré meg ne égjen, megsózzuk, chili pehellyel ízesítjük, aztán beleszórjuk a borsót, felöntjük annyi vízzel ami épp ellepi és puhára, készre főzzük, illetve a levét minimálisra forraljuk.
A csemegehagymát felkarikázzuk és tálalás előtt a forró húsos raguba fogatjuk.
A kuszkuszhoz olívaolajat, vagy egy darabka vajat adunk és egy villával fellazítjuk, felkeverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése