TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 22., vasárnap

Zeller és libamell azaz Bátraké a szerencse

Egyszerű, finom, kényeztető, jutalom ma estére, mert megérdemlem.
Ennyi, aztán höhöjj :)














NARANCSOS SZÁRZELLERSALÁTA, 
            MOZZARELLÁVAL 
     ÉS FÜSTÖLT LIBAMELLEL
Hozzávalók:
4-5 szál szárzeller
1 db narancs
1 cs. mini mozzarella
1 kisebb lilahagyma
2 ek. fehérborecet
8-10 db koktél paradicsom
5 ek. olívaolaj
bors, só
10 dkg füstölt libamell
A narancs héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és az olajjal, a borecettel, csipet sóval és borssal alaposan összekeverjük.
A szárzellert és a lilahagymát vékonyan felszeleteljük, a paradicsomot és a mini mozzarella golyókat négyfelé vágjuk, aztán az egészet beleforgatjuk az öntetbe.
Legalább egy órán át hűtőben érleljük, majd a szép vékony libamell szeletkéket körben a tányérra rendezzük, a salátát pedig a közepére halmozzuk és a öntettel bátran megöntözzük.
Kimondottan jót tesz a libamellnek, ha fogyasztás előtt 2-3 percet pihentetjük az öntetben.

    




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése