TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 4., szerda

Articsókasaláta avagy Jó parti, jó csókáknak

Az articsóka finom.
Az articsókával sajnos még csak konzerv formájában találkoztam.
Az articsóka így is finom; főleg hogy nincs viszonyítási alapom.
Az articsókát eddig csak pizzán és salátában próbáltam.
Az articsókával muszáj lesz még valamit készítenem, mert van még pár darab az üvegben.
Az articsóka finom. Vagy ezt már mondtam?
Mindegy, az articsóka egészséges! Nem véletlen nevezik a tisztított formáját, articsókaszívnek.

 












ARTICSÓKASALÁTA
1 adag
Hozzávalók:
3-4 db articsókaszív (konzerv)
1/4 db kápia paprika
1 db főtt tojás
3-4 szem fekete olívabogyó
salátafélék
2 ek. gránátalmaecet (Donum Terrae)
1 ek. olívaolaj
1 csipet barnacukor
1 csipet só
A gránátalmaecetet és az olívaolajat, sóval és barnacukorral összekeverjük.
A kápia paprikát szép vékony csíkokra vágjuk és beleforgatjuk az ecetes öntetbe, félre tesszük pihenni.
Közben az articsókaszíveket felnegyedeljük, az olívabogyót felkarikázzuk és a főtt tojást is gerezdekre szeljük.
A hozzávalókat, tépett salátafékékkel keverve tányérra halmozzuk és a kápia paprikás öntettel meglocsoljuk.
 
A gránátalmaecetet helyettesíthetjük sima alma-, vagy balzsamecettel, de akkor nem érzitek azt a pompás, zamatos ízt, amihez nekem szerencsém volt.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése