Szeret - nem szeret.
Esik, fúj - napos, csendes.
Gomba, brokkoli - összerak, megsüt.
Szeret
BROKKOLIVAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
Esik, fúj - napos, csendes.
Gomba, brokkoli - összerak, megsüt.
Szeret
BROKKOLIVAL TÖLTÖTT GOMBAFEJEK
Hozzávalók:
8 db szép nagy gombafej
1 db brokkoli
10 dkg reszelt sajt (ementáli)
1 p. natúr joghurt
1 csipet kristálycukor
szerecsendió
bors, só
olívaolaj
salátafélék
A gombafejeket megtisztítjuk; a belsejüket megsózzuk, borsozzuk, majd tepsibe pakolva, finoman meglocsoljuk olívaolajjal.
A brokkolit rózsáira szedjük és forrásban levő sós vízben 3 percig főzzük (blansírozzuk), majd egyből hideg (jeges) vízben lehűtjük.
A reszelt sajt kb. felét bele csipegetjük a gombafelekbe, ezután ügyesen belehelyezzük, beleigazgatjuk a brokkolirózsákat.
A joghurtot (szükség szerint) kicsit megsózzuk, borsozzuk és szerecsendióval ízesítjük, 2 ek. olívaolajjal, egy csipet cukorral és a reszelt sajt maradékával alaposan összekeverjük. Egy kanál segítségével a brokkolirózsák tetejére osztjuk.
Előmelegített sütőben, 4-5 fokozatom 20-25 perc alatt szépen összepirítjuk.
Tépkedett salátaféléken tálaljuk.
A salátához készíthetünk öntetet is, olajost, ecetest vagy joghurtost.
Én most egy pohár joghurtot, negyed citromlevével, olívaolajjal, egy csipet cukorral és szerecsendióval kevertem ki.
EL NE DOBD !!!
A gombák szárát ne dobjuk el! tegyük félre és holnap....
...egy kisebb fej vöröshagymával együtt vékonyan felcsíkozzuk, kevés vajon megfonnyasztjuk, nagyjából egy deci fehérborral kiforraljuk, majd egy kicsi almát szintén belecsíkozunk és kb. 10 dkg Gorgonzolla sajtot is beleolvasztunk és melegszendvics krémként használhatjuk.
...egy kisebb fej vöröshagymával együtt vékonyan felcsíkozzuk, kevés vajon megfonnyasztjuk, nagyjából egy deci fehérborral kiforraljuk, majd egy kicsi almát szintén belecsíkozunk és kb. 10 dkg Gorgonzolla sajtot is beleolvasztunk és melegszendvics krémként használhatjuk.
A gomba szárából készült melegszendvicskrém szenzációsan finom. Én ebbe beledolgoztam egy kis brokkoliszárat is.
VálaszTörlés