Hát elérkezett ez a nap is, amelyhez egyszerű és nagyszerű segítséget szerettem vón' adni az elmúlt napokban; elsősorban a pasiknak, hogy elkápráztassák szívük hölgyét.
Persze, ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy ezeket az étkeket máskor is elkészítsük, sőt...
Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak! ...és szeressünk!
Hoppá! most jut eszembe, a receptek 4 főre szólnak, de egy Valentin napi vacsorán, bőven ölég, ha csak ketten vannak jelen, ezért a hozzávalók mennyiségét felezzük meg :)
BROKKOLIVAL TÖLTÖTT CSIRKEMELL,
ALMALÉBEN PÁROLVA
Hozzávalók:
4 db 15-18 dekás csirkemell
1 db brokkoli (ebből fog maradni levesnek is)
4 dl almalé 100%-os
őrölt rozmaring
porcukor
citrom héja reszelve
étkezési keményítő
bors, só
olívaolaj
4 db 15-18 dekás csirkemell
1 db brokkoli (ebből fog maradni levesnek is)
4 dl almalé 100%-os
őrölt rozmaring
porcukor
citrom héja reszelve
étkezési keményítő
bors, só
olívaolaj
A brokkolit apró rózsáira szedjük és egy tálkába rakjuk, meglocsoljuk kevéske olívaolajjal, megsózzuk, borsozzuk, egy kávéskanál porcukorral meghintjük és kb. fél citrom reszelt héjával alaposan összeforgatjuk.
A csirkemelleket egy éles, hegyes késsel hosszában felszúrjuk, (zsebet vágunk bele), majd az apró, beízesített brokkoli rózsákat, szorosan beletömködjük, kívülről sózzuk, borsozzuk.
Olívaolajon, lassan elősütjük, kissé megpirítjuk, minden oldalukról őket és ezután felöntjük az almalével, ízlés szerint csipet sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Felforraljuk és fedő alatt, gyenge lángon, 30-35 percig pároljuk, közben átforgatjuk.
Amikor elkészült, kettő csapott evőkanál keményítővel besűrítjük a párolólevet.
Tálaláskor a szafttal meglocsoljuk.
Köretnek, felesben burgonyából és sárgarépából készült pürével kínálunk.
Ígény szerint (és az almalé minőségétől, ízétől függően), a szaftba egy kevés cukrot is tehetünk, de ne legyen édes!
A csirkemelleket egy éles, hegyes késsel hosszában felszúrjuk, (zsebet vágunk bele), majd az apró, beízesített brokkoli rózsákat, szorosan beletömködjük, kívülről sózzuk, borsozzuk.
Olívaolajon, lassan elősütjük, kissé megpirítjuk, minden oldalukról őket és ezután felöntjük az almalével, ízlés szerint csipet sóval, borssal és rozmaringgal ízesítjük. Felforraljuk és fedő alatt, gyenge lángon, 30-35 percig pároljuk, közben átforgatjuk.
Amikor elkészült, kettő csapott evőkanál keményítővel besűrítjük a párolólevet.
Tálaláskor a szafttal meglocsoljuk.
Köretnek, felesben burgonyából és sárgarépából készült pürével kínálunk.
Ígény szerint (és az almalé minőségétől, ízétől függően), a szaftba egy kevés cukrot is tehetünk, de ne legyen édes!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése