TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 1., vasárnap

Csirke uborkamártásban - FRANK JÚLIA - SZAKÁCSMUSTRA 8.

Csak szólok, hogy még mindig van 13 nap február 13.-ig.
Mert kérem, aznap azaz február 13. éjfélig tudom fogadni a Szakácsmustrára érkezett műveket, amiket Frank Júlia étel kreációiból kellene összehoznunk. (már vagy még csak hárman vagyunk).
Van még idő, gyenge 2 azaz kettő hét.
ciro.bacsi@gmail.com  erre a címre kitartóan várom a képeket és a recepteket.
...és most ismét buzdítok mindenkit, jelen esetben is egy egyszerű étekkel.
...és felteszem a költői kérdést:
Esetleg valaki? :) aki vállalná a következő kör lebonyolítását?  
 














CSIRKE UBORKAMÁRTÁSBAN, SZÍNES TÉSZTÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
10-15 dkg csemege uborka
1 p. kefir (150g) 
2-3 ek. liszt
1 db leveskocka 
1 csapott tk. koriandermag
kapor
só 
25 dkg tészta
A tésztát kifőzzük. 
A csirkemellet felkockázzuk és fél liter vízben, amit leveskockával ízesítettünk, puhára főzzük.
Közben kevergessük, hogy a húskockák ne tapadjanak össze. A tetején képződő „habot” egy szűrőkanállal leszedhetjük, de engem nem zavart - nem szedtem le. 
A koriandermagot összezúzzuk, a kaprot felaprítjuk, az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a húshoz adjuk.
A kefirből, liszttel habarást készítünk és besűrítjük vele a ragunkat.
Én most tésztával, de Júlia főtt burgonyával is ajánlja. 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése