TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 24., kedd

Aszalt paradicsom és ruccola avagy A születésnap 50 árnyalata

Az egyik nagyon kedves barátom, sikeresen átlépte a jubilális 50-dik szülinapját a múlt hét elején. 
A rendezvény sorozat már előtte szombaton, a 0-dik nappal, zenés-táncos mulatsággal kezdődött, egy fantasztikus rock-bulival.
Hétfő - szerda - péntek és a zárónap szombat ill. vasárnap hajnal (reggel, na jó délelőtt).
Most, hogy már kicsit jobban vagyok, megosztom veletek is azt a finomságot amelyet az isteni Gagaházi sör mellé sütöttem kísérőként - persze a pálinka is jó volt kísérőnek; vagy fordítva? szerintem erre már senki nem emlékszik :)  
...és lesz még néhány finomság, ahogy visszatérnek a képek ;)

 













PARTI CSIGA,  
 RUKKOLÁVAL ÉS 
  ASZALT PARADICSOMMAL
   ÉS NÉMI PARMESAN-AL 
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg főtt burgonya
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
5 dkg Parmesan vagy Grana Padano sajt
8-10 sz. fűszeres-olajban eltett aszalt paradicsom
1 nagy marék rukkola (az sem baj ha több)
3 ek. olívaolaj
1 mk. őrölt kömény
kristálycukor
bors, só
A élesztőt kézmeleg enyhén cukros tejben felfuttatjuk.
A kihűlt burgonyát burgonyanyomón áttörjük.
A lisztbe belekeverjük a őrölt köményt illetve megsózzuk és egyenletesen eloszlatjuk benne az áttört burgonyát, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt.
Szép, sima tésztává dagasztjuk, félidőben, amikor a tészta már összeállt, az olajat is beledagasztjuk.
Langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük; aztán kb.0,5 centi vastagságúra kinyújtjuk .
A rukkolát felaprítjuk (kezdem megkedvelni a rukkolát, mint „fűszernövényt”); a aszalt paradicsomokat szintén is kis darabokra vágjuk.
A kinyújtott tésztánk egyik szélén szabadon hagyunk egy 3-4 centis rész, amit a tekerés előtt kissé megnedvesítünk, a többi részére pedig ügyesen elosztjuk a rukkolát és a paradicsomot. Picit sózzuk, borsozzuk, és ráreszeljük a sajtot, -ha egy keveset hagyunk a sajtból akkor majd a tetejét is megszórhatjuk egy picikét-.










A tésztánkat szorosan feltekerjük és egy éles késsel 2 centis darabokra szeleteljük (kb.20 db) sütőlemezre (tepsi) téve, a közüket finoman olívalojjal megkenve (mint a buktánál) újabb 15-20 percig kelesztjük.
Gázsütő 4-5 fokozatán 25-30 perc alatt szépen megsütjük.

   



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése