Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak, mutassuk meg! ...és lesz tortácska is, sütés nélkül.
Mint azt tegnap is említettem, a receptek 4 főre szólnak, de egy Valentin napi vacsorán, bőven ölég, ha csak ketten vannak jelen, ezért a hozzávalók mennyiségét felezzük meg ;)
Mint azt tegnap is említettem, a receptek 4 főre szólnak, de egy Valentin napi vacsorán, bőven ölég, ha csak ketten vannak jelen, ezért a hozzávalók mennyiségét felezzük meg ;)
ÍZLETES BROKKOLIKRÉMLEVES,
KONYAKKAL BOLONDÍTVA
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
3 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
0.5 dl konyak
1 ek. barna cukor
1-2 ek. étkezési keményítő vagy liszt
szerecsendió
bors, só
1-2 sz. rozskenyér
2. ek szeletelt mandula
olívaolaj
A brokkoli kb. harmad részét apró rózsáira szedjük és félre rakjuk.
A többit részét feldaraboljuk és a fokhagymákkal együtt bő egy liter sóval, borssal és egy kis szerecsendióval ízesített vízben jó puhára főzzük, majd leturmixoljuk.
A tűzre visszatéve hozzáadjuk a konyakot, a cukrot és az apró brokkolirózsákat, felforraljuk illetve a rózsákat roppanós puhára főzzük.
A tejszínből és a lisztből (keményítőből) habarást készítünk és a levesünket besűrítjük vele.
(Kóstoljuk meg, és finoman adagolva, egy pici cukorral és szerecsendióval pikánsabbá tehetjük, de azért ne legyen édes!)
(Kóstoljuk meg, és finoman adagolva, egy pici cukorral és szerecsendióval pikánsabbá tehetjük, de azért ne legyen édes!)
Pár csepp olívaolajon pirított, rozskenyérkockákal tálaljuk, ami közé a pirítás végefelé 1 ek. szeletelt mandulát szórunk.
Csak 1 jó tanács: ha magvakat pirítunk - ne hagyjuk magára! kevergessük, mozgassuk! és az utolsó előtti pillanatban borítsuk ki egy hideg tányérra, tálra, hogy a serpenyő forróságától ne piruljon tovább.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése