TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 18., szerda

Kecskesajt és körte azaz Guadragesima

A nagyböjt első napját, hamvazó szerdát, azért mindenki betartja és nem eszik húst (legalábbis nyilvánosan) .
Én sem teszem másképp; reggelire Gordon Ramsay egyszerű melegszendvicsét választottam, amit az elmúlt napokban láttam a tévében, illetve valami ilyesmit.














KECSKESAJTOS-KÖRTÉS 
   MELEGSZENDVICS, 
     DIÓVAL SZÓRVA
A hozzávalók mennyisége változó lehet, méret és súly függvényében.
A képen látható mennyiség 1 db körte, 8 deka sajt, 1 db teljes kiőrlésű pékárú és némi dió.
A körtét kimagozzuk, igény szerint hámozhatjuk és vékonyan felszeleteljük.
A kedvünkre való pékárut ketté vagy négy felé vágjuk, megkenjük, megcsepegtetjük olívaolajjal, majd szépen felváltva rárétegezzük a körtét és a felszeletelt vagy morzsolt kecskesajtot, finoman meghintjük durvára őrölt borssal. 
zép (4-5 fokozat) meleg sütőben kb.10 perc alatt megsütjük, megpirítjuk.
A diót nagyobb darabokra aprítjuk és a sütés felénél rászórjuk a szendvicsekre, ezzel kiküszöböljük azt, hogy jó erős sütőnél a dió darabkák esetlegesen megégjenek.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése