Ez már a harmadik egyszerű és nagyszerű segítség a Valentin napi menühöz, elsősorban a pasiknak, hogy elkápráztassák szívük hölgyét.
Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak, mutassuk meg!
...és most itt a tortácska, ahogy ígértem, sütés nélkül.
Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak, mutassuk meg!
...és most itt a tortácska, ahogy ígértem, sütés nélkül.
SZEDRES TORTÁCSKA, SÜTÉS NÉLKÜL
Hozzávalók:
15 dkg darált keksz + 2-3 ek.
1 marék dió, durvára aprítva
10 dkg vaj
1 p. tejföl (175g)
25 dkg mascarpone
10-12 db babpiskóta
2×10 dkg szeder (fagyasztott)
2 ek. méz + tálalás
1/2 citrom lereszelt héja
A darált kekszet (kekszmorzsa) és a diót, olvasztott (nem forralt) vajjal és 1 ek. tejföllel alaposan összegyúrjuk.
Aztán egy 22 centis tortaformába tesszük és ügyesen eloszlatva, egyenletesen, jól belenyomkodjuk.
A maradék tejfölt a mascarpone-val, 2 evőkanál mézzel és a citrom héjjal összekeverjük.
10 dkg szedret, egy villa segítségével összepasszírozunk és hozzákeverünk 2 kanállal a mascarpone-s krémből, majd megkenjük vele az alapot.
A babapiskótákat 4 fele vágjuk, és az alapra helyezve, szépen kitöltjük velük a formánkat.
A megmaradt krémet és másik 10 dkg szedret szintén összepasszírozva kikeverjük és egyenletesen piskótákra öntjük.
Az egész tetejét szépen (nem vastagon) megszórjuk kekszmorzsával.
Tálaláskor még egy kis mézzel megcsepegtethetjük.
15 dkg darált keksz + 2-3 ek.
1 marék dió, durvára aprítva
10 dkg vaj
1 p. tejföl (175g)
25 dkg mascarpone
10-12 db babpiskóta
2×10 dkg szeder (fagyasztott)
2 ek. méz + tálalás
1/2 citrom lereszelt héja
A darált kekszet (kekszmorzsa) és a diót, olvasztott (nem forralt) vajjal és 1 ek. tejföllel alaposan összegyúrjuk.
Aztán egy 22 centis tortaformába tesszük és ügyesen eloszlatva, egyenletesen, jól belenyomkodjuk.
A maradék tejfölt a mascarpone-val, 2 evőkanál mézzel és a citrom héjjal összekeverjük.
10 dkg szedret, egy villa segítségével összepasszírozunk és hozzákeverünk 2 kanállal a mascarpone-s krémből, majd megkenjük vele az alapot.
A babapiskótákat 4 fele vágjuk, és az alapra helyezve, szépen kitöltjük velük a formánkat.
A megmaradt krémet és másik 10 dkg szedret szintén összepasszírozva kikeverjük és egyenletesen piskótákra öntjük.
Az egész tetejét szépen (nem vastagon) megszórjuk kekszmorzsával.
Tálaláskor még egy kis mézzel megcsepegtethetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése