TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. február 11., szerda

Csirke, méz és kápia avagy Valenitn nap egyszerűen 1.

A következő napokban egyszerű és nagyszerű segítséget szeretnék adni a Valentin napi menühöz, elsősorban a pasiknak, hogy elkápráztassák szívük hölgyét.
Persze, ez egyáltalán nem zárja ki azt, hogy ezeket az étkeket máskor is elkészítsük, sőt...
Tehát, egyszerűen, ízletesen, hódítóan, hajrá urak! ...és lesz tortácska is, sütés nélkül.
Hoppá! most jut eszembe, a receptek 4 főre szólnak, de egy Valentin napi vacsorán, bőven ölég, ha csak ketten vannak jelen, ezért a hozzávalók mennyiségét felezzük meg :)   

 











  
MÉZES-TEJSZÍNES CSIRKEMELL,
     KÁPIA PAPRIKÁVAL
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
2-3 ek. méz
2 dl tejszín
1 db kápia paprika
bors, só
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd olívaolaj és vaj keverékén szépen megsütjük. 
A sütés utolsó szakaszában megöntözzük a mézzel, aranysárgára karamellizáljuk és felöntjük a tejszínnel, aztán hozzáadjuk az időközben apró kockákra vágott kápia paprikát. 
Pár perc alatt készre forraljuk; durvára vágott petrezselyem zölddel ízesített párolt rizzsel tálaljuk.
(Ez a „mártás” nem sok, de szerintem bőven elég ahhoz, hogy a hús, ízletes és szaftos legyen; aki többet szeretne, adhat hozzá egy kis vizet és étkezési keményítővel sűrítheti. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk.)

1 megjegyzés: