TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 14., szombat

Variációk egy témára: a pite 2.

Olyan régen készítettem már pitét, finomat, „szaftosat”, egy kis gyümölccsel, hogy már az idejét se tudom, most meg csak úgy rákívánkoztam. Mondani sem merem, hogy egyszerűen, összekeverve mindent, átgondolva, és igen, ha kell, akár üldögélve. De nem is ez a lényeg, hanem inkább az amit már néhányszor említettem; és ez, az alap recept. Tehát, ha van egy jól bevált alapreceptünk, ne féljünk apró variációkkal feldobni.















FOLTOS PITE,  RIBIZLIVEL
Hozzávalók:
25 dkg liszt + szórás
20 dkg porcukor 
10 dkg margarin +kenés
1 ek. kakaópor
2 db tojás
2,5 dl tej
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
őrölt fahéj (lehet bátrabban)
15-20 dkg ribizli
A tojásokat a cukorral alaposan felverjük, aztán hozzáadjuk a tejet is, egy csomag vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal ízesítjük. 
A liszttel elkeverjük a sütőport és belekeverjük a tojásos-tejes részbe, majd hozzáöntjük az olvasztott margarint és szép simára keverjük. Ezután a tésztát ketté vesszük és az egyik részbe kakaóport kavarunk.
Egy tepsit (kb.:20x30+-) vékonyan kikenünk margarinnal és kilisztezzük. 
A két színű tésztát a tepsibe öntjük úgy, hogy egy kis barna, egy kis sárga, egy kis barna, egy kis sárga és imigyen tovább amíg a tésztánk el nem fogy, a tetejére pedig rászórjuk a ribizlit. 
Közép meleg sütőben (4-5fokozat) kb.: 35-40 perc alatt szépen megsütjük.
Figyeljük!!! mert természetesen ez a süti is sütőfüggő!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése