Édenkert
A köretről pedig csak annyit mondanék, hogy végül is ez az én olvasatomban egy alap piláf, amit és elemeit nem egyszer használtam már a párolt rizs készítésekor. Azt hiszem ezzel a mondattal beígértem nektek egy (szerintem) igazi piláfot... még a héten.
...és drága csajok a napokban jön a szőlős sali ;)
MEGGYES CSIBEFALATOK,
ZAMATOS CURRY-S RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell
25-30 dkg meggy
2 ger. fokhagyma
25 dkg rizs
4 db szegfűszeg
1 db babérlevél
kakukkfű
curry por
lestyán
bors, só
olívaolaj
Először a párolt rizst készítjük el, amit curry porral, babérlevéllel, szegfűszeggel, sóval, borssal és egy darabka lestyán levéllel ízesítünk.
Közben a csirkemellet falatnyi darabokra vágjuk és olívaolajon szépen megpirítjuk, csak ezután sózzuk, borsozzuk és kakukkfűvel ízesítjük. A meggyet kimagozzuk a fokhagymát vékony csíkokra szeljük, majd a csirkefalatok közé szórjuk és 2-3 perc alatt összeforgatjuk, összemelegítjük.
Hát, ez is ennyire bonyolult :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése