TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 21., szombat

Kicsit kapros lett a hangulatom máma

Amikor először említettem egy barátomnak, hogy a Mamikám micsoda finom kapormártást szokott készíteni, egy csepp ecettel és nem citromlével, én meg általában egy kis zöldborsót főztem hozzá magamnak; (talán mondanom sem kell) úgy nézett rám, mint aki még nem látott hülye embert.
Most, hogy bőven van időm egy kicsit nosztizni (bocsánat, ezt tegnap hallottam valahol - nosztalgiázni) ez is az eszembe jutott... és van itthon borsó és kapor, na meg aztán egy jó levest is megennék ám :)
...és hogy magamat is megnyugtassam, minden különösebb böngészés nélkül, ölég szépen találtam a világhálón borsó-kapor párosítást.













BORSÓLEVES KAPROSAN, 
     SÁRGARÉPÁS-GALUSKÁVAL
Hozzávalók:
40 dkg zöldborsó
1 fej vöröshagyma
2 dl tej
1 ek. vaj
kapor
szerecsendió
bors, só
(igény szerint cukor)
a galuskához
5 dkg sárgarépa
5 dkg liszt
1 tojás
só 
A vöröshagymát borsónyi kockákra vágjuk és vajon megfuttatjuk, majd hozzáadjuk a borsót, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. A főzés végén, kicsit legyengítjük a tüzet, nem kell túlságosan forrnia a levesnek, és hozzáöntjük a tejet, amit célszerű már a főzés elején előkészíteni, hogy ne legyen hűtőhideg, illetve egy nagy csokor aprított kaporral ízesítjük.
A galuskához, kis lyukú reszelőn lereszeljük a sárgarépát, ráütjük a tojást, hozzáadjuk a lisztet, megsózzuk és teáskanál segítségével, kis galuskákat formázva forrásban levő, sós vízben kifőzzük.
Ha a galuskákat a levesben főzzük meg, akkor egy kis plusz színt adhatunk ennek az igazán zamatos levesnek. 
Célszerű lehet, egy darab galuska próba főzése, és ha szükséges, kevés! lisztet adhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése