TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 8., vasárnap

Jó lenne, ha volna

Ha véletlen :) akadna még néhány szem eper, akkor...
Előtte viszont egy-két dolog az eperről:
-csökkenti a kötőszöveti gyulladásokat és a szívbetegségek kialakulását
-jelentős a méregtelenítő hatása, de máj és érvédő hatása is ismert
-ajánlatos vesebántalmak és emésztési panaszok esetén
-fiatalít, fogyaszt és szépít 
-és már a rómaiak is ismerték gyógyító erejét.




















HABOS EPER-ROZÉ, 
    OMLÓS KEKSZ DARABKÁKKAL
Hozzávalók:
50 dkg eper
20 db omlós keksz (kakaós, vaníliás, kókuszos, ami éppen van)
2 dl Rosé bor
8 dkg kristálycukor
2 dl habtejszín
1 cs. habfixáló
Az epret megtisztítjuk.
A edényben a cukrot aranysárgára karamellizáljuk és (vigyázva, mert „fröccskölni” fog) felöntjük a borral, majd egy forralás után, amikor már a karamell felolvadt, beleborítjuk az epret. Közepes forrással 40-45 perc alatt jó sűrű, „lekvár állagúra”főzzük (kb.: 2,5-3 deci lesz belőle). Egy éjszakán át hűtőszekrényben hűtjük.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük.
A hideg „eperlekvárt” beleforgatjuk a tejszínhabba és a keksz darabkákkal rétegezzük. 
Jól lehűtve kínáljuk, és ha még mindig akadna néhány szem eper, akkor azzal díszítjük.
TUDTAD? „Az eper védi a bőr rugalmasságát, mert segíti a kollagén termelődését.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése