TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 26., csütörtök

Akkor egyszerűen csak lazitsunk!

Mivel gyáva vagyok; már nem merem leírni, hogy milyen egyszerűen lehet pompát varázsolni a tányérunkra. 
Egy nehezebb nap után, semmi nem jön jobban, mint egy kis jó ízű lazítás, aztán pikk-pakk és kész.
Ja! meg még egészséges is, mert a lazachúsában a B-komplex mellett nagyon sok A-, és D-vitamin található. Rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, felgyorsíthatjuk az anyagcserénket, és még a szellemi kapacitásunk is javulhat.
 















GRILLRŐL PATTANT LAZAC LAKOMA
ami akár a szabadban is készülhet
Hozzávalók:
4 adag lazacfilé
1 kg újburgonya
15-20 db koktélparadicsom
3 ger. fokhagyma
1 p. tejföl
1 db citrom
olívaolaj
bors, só
A burgonyát megtisztítjuk és cikkekre vágva megfőzzük.
A paradicsomokat félbe vágjuk.
A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, megcsepegtetjük citromlével, 5-10 percig pihentetjük, olívaolajjal finoman bekenegetjük.
Grillserpenyőben szépen megsütjük a filéket.
Közben elkezdjük pirítani a burgonyacikkeket és amikor már kezd szép szint kapni közé szórjuk a paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk.
A fokhagymagerezdeket összezúzzuk, néhány csepp citromlével és egy kanálnyi olívaolajjal a tejfölbe keverjük.
Lényegében ennyi.
De! ha egy kis zöldfűszert is használtam volna, és ha éppen néhány szem kapri- vagy  olívabogyó belepottyan a köretbe, vagy ...    
...tudom; az már olyan bonyolult lenne :)
Azért egy leheletnyi chili pehely is megdobja ám ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése