TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. június 6., péntek

Új, friss, pompás

Az újburgonya, új élete nem más mint egy könnyű, nyugtató vacsora.




PETREZSELYMES ÚJBURGONYA,
      CITROMOS-JOGHURTMÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
1 kg újburgonya (apróbb)
1 p. natúr joghurt
1 ek. liszt
2 dl víz
1/2 citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
5 dkg vaj
bors, só
A jól megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük és félbe vágjuk, ha nagyobbak lennének akkor 4 felé.
Forrósított vajon kissé megpirítjuk, majd bőven megszórjuk durvára aprított petrezselyemzölddel, megborsozzuk, ha kell sózzuk, és felöntjük kb.:2 deci vízzel. A joghurtból és az 1 evőkanál lisztből habarást készítünk, hozzáöntjük a burgonyához és pár perc alatt szép sűrűre forraljuk. A tűzről levéve belefacsarjuk a citrom levet és forrón tálaljuk. Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése