CITROMOS-JOGHURTMÁRTÁSBAN
Hozzávalók:
1 kg újburgonya (apróbb)
1 p. natúr joghurt
1 ek. liszt
2 dl víz
1/2 citrom leve
1 nagy csokor petrezselyem zöldje
5 dkg vaj
bors, só
A jól megmosott burgonyát sós vízben megfőzzük és félbe vágjuk, ha nagyobbak lennének akkor 4 felé.
Forrósított vajon kissé megpirítjuk, majd bőven megszórjuk durvára aprított petrezselyemzölddel, megborsozzuk, ha kell sózzuk, és felöntjük kb.:2 deci vízzel. A joghurtból és az 1 evőkanál lisztből habarást készítünk, hozzáöntjük a burgonyához és pár perc alatt szép sűrűre forraljuk. A tűzről levéve belefacsarjuk a citrom levet és forrón tálaljuk. Tálaláskor citromhéjat reszelhetünk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése