Naná, hogy utolsó... pontosabban az első forduló, utolsó napjaiban találtam rá a Floriol saláta versenyére. A legmegtisztelőbb nyeremény, sok minden mellett és előtt az, hogy a legnépszerűbb saláták bekerülnek a Floriol nagy salátakönyvébe.
Ha már ráleltem, akkor miért ne, és akkor gyorsan az jöjjön a salátám hús és tészta nélkül.
Egyébként hiába az uccsó nap, így is ölég szépen gyűlnek rá a lájkok; és ezt, buzdításként ma (06.29) éjfélig még bárki megteheti a Floriol Testőr fészbuk :) oldalán.
CSÍPŐS GERSLISALÁTA,
BARACKKAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
15 dkg gersli (árpagyöngy)
3-4 db sárgabarack
3-4 db paradicsom
3 ek. vörösborecet
4 ek. Floriol olívaolaj
1 db csípős paprika (erejétől ill. ízlésünktől függően ez lehet kevesebb is)
füstölt paprika, v. normál fűszerpaprika
bors, só
jégsaláta
Az egy éjszakára hideg vízbe áztatatott gerslit, sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük az öntetet; a csípős paprikát pici kockákra daraboljuk, sózzuk, meghintjük a füstölt paprikával és összekeverjük a borecettel valamint az olívaolajjal.
A megfőtt gerslit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és még langyos állapotában belekavarjuk az öntetbe. Jól lehűtjük.
A barackot és a paradicsomokat gerezdekre vágjuk.
Tálaláskor salátaleveleket tépkedünk a tányérra, rápakoljuk a barack és paradicsom gerezdeket, majd megszórjuk a finom csípős gerslivel.
Tudom, nem divatos már, nem trendi, de akkor is szeretem a friss petrezselyem, üde ízét és illatát; úgy hogy ezt a salátát sem rontottam el vele ;)
A csípős paprika durvaságát csökkenthetjük, ha kivágjuk az erét (vagy csak egy részét), de akkor meg minek :)
A sárgabarack és a paradicsom méret függő, ha szép nagyok akkor a 3 darab is bőven elég, mert ez a saláta mégis csak a gersliről szól.
Ha már ráleltem, akkor miért ne, és akkor gyorsan az jöjjön a salátám hús és tészta nélkül.
Egyébként hiába az uccsó nap, így is ölég szépen gyűlnek rá a lájkok; és ezt, buzdításként ma (06.29) éjfélig még bárki megteheti a Floriol Testőr fészbuk :) oldalán.
CSÍPŐS GERSLISALÁTA,
BARACKKAL ÉS PARADICSOMMAL
Hozzávalók:
15 dkg gersli (árpagyöngy)
3-4 db sárgabarack
3-4 db paradicsom
3 ek. vörösborecet
4 ek. Floriol olívaolaj
1 db csípős paprika (erejétől ill. ízlésünktől függően ez lehet kevesebb is)
füstölt paprika, v. normál fűszerpaprika
bors, só
jégsaláta
Az egy éjszakára hideg vízbe áztatatott gerslit, sós vízben megfőzzük.
Közben elkészítjük az öntetet; a csípős paprikát pici kockákra daraboljuk, sózzuk, meghintjük a füstölt paprikával és összekeverjük a borecettel valamint az olívaolajjal.
A megfőtt gerslit leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és még langyos állapotában belekavarjuk az öntetbe. Jól lehűtjük.
A barackot és a paradicsomokat gerezdekre vágjuk.
Tálaláskor salátaleveleket tépkedünk a tányérra, rápakoljuk a barack és paradicsom gerezdeket, majd megszórjuk a finom csípős gerslivel.
Tudom, nem divatos már, nem trendi, de akkor is szeretem a friss petrezselyem, üde ízét és illatát; úgy hogy ezt a salátát sem rontottam el vele ;)
A csípős paprika durvaságát csökkenthetjük, ha kivágjuk az erét (vagy csak egy részét), de akkor meg minek :)
A sárgabarack és a paradicsom méret függő, ha szép nagyok akkor a 3 darab is bőven elég, mert ez a saláta mégis csak a gersliről szól.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése