Na, hát még mindig „lábadozva”, de egy laza ízkavalkádot már megint össze tudtam dobni és a mankóval való botorkálásnál semmi sem bizonyítja jobban az egyszerűséget.
METÉLŐHAGYMÁS SALÁTA,
GORGONZOLÁVAL ÉS FŐTT MARHAHÚSSAL
1 adag
Hozzávalók:
5 dkg főtt marhahús
8-10 dkg koktélparadicsom
8-10 dkg kigyóuborka
2-3 dkg gorgonzola
2 ek. olívaolaj
1 ek. fehérborecet
1 csipet kristálycukor
metélőhagyma
bors, só
Az olívaolajat, a borecetet alaposan összekavarjuk sózzuk, borsozzuk, aprított metélőhagymával és egy csipet cukorral ízesítjük.
A koktélparadicsomot és az uborkát feldaraboljuk és belefogatjuk az dresszingbe; jól lehűtjük.
Tálaláskor a salátát tányérra pakoljuk, de úgy, hogy a tál alján maradjon a dresszing; a marhahúst felcsíkozzuk és ráhalmozzuk a salátára, a gorgonzolát beledobjuk a dresszingbe (így könnyebb lesz darabolni) és egy kanál segítségével feldaraboljuk, majd a salátára locsoljuk.
Talán a képen is jól érzékelhető, hogy pirítós helyett, egy régi kedvencemmel a kétszerülttel fogyasztottam ezt a pompás ízkavalkádot :)
Nagyon jó :)
VálaszTörlésEz egy finom saláta :) Kecskesajttal is fenséges !
VálaszTörlésKösziköszi :) és ha már kecskesajt, akkor a legyen citromlé a borecet helyett ;)
VálaszTörlés