TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2015. október 20., kedd

Tök és mag azaz Aszonnya, hogy szezonnya van

Találtam egy tökös tésztát.
Pontosabban találtam egy dögös tésztát, amin csak egy kicsikét variáltam és így már tökös lett!
Szóval alkottam egy tökös sütit és így szép ez a világ.
Megj.: ez ismét egy példa arra, hogy ha van egy jó alapreceptünk, és Bátran, Fantáziával, de csak okosan, változtatunk rajt, könnyen kibújhatunk a... 

- Már megint ez van?! - boldogító mondat alól. 















TÖKÖS-MAGOS SÜTI
Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
30 dkg sütőtök
2-3 ek. tökmag
A sütőtököt megtisztítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a cukrot és így sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belereszeljük a sütőtököt, és ezzel is összeforgatjuk.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A tökmagot a tetejére szórjuk.
160 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Az én sütőben, 4 fokozaton készült.)
Alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nincs rajt „nyers” tészta akkor okés a buli. 
Tálaláskor porcukorral, esetleg enyhén fahéjas porcukorral koronázzuk ;)    
Csak 1 ötlet: én is így csináltam: az olaj kimérését 1 ek. tökmagolajjal kezdetem, aztán jött az étolaj és így maga a tészta kapott egy kis színt és egy kis plusz ízt is (ami még egyáltalán nem „zavaró”).     


3 megjegyzés: