Pontosabban találtam egy dögös tésztát, amin csak egy kicsikét variáltam és így már tökös lett!
Szóval alkottam egy tökös sütit és így szép ez a világ.
Megj.: ez ismét egy példa arra, hogy ha van egy jó alapreceptünk, és Bátran, Fantáziával, de csak okosan, változtatunk rajt, könnyen kibújhatunk a...
- Már megint ez van?! - boldogító mondat alól.
TÖKÖS-MAGOS SÜTI
Hozzávalók:
4 db tojás
30 dkg liszt
25 dkg kristálycukor
1 dl víz
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
30 dkg sütőtök
2-3 ek. tökmag
A sütőtököt megtisztítjuk.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a cukrot és így sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a cukrot és így sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük a vízzel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd belereszeljük a sütőtököt, és ezzel is összeforgatjuk.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
A tökmagot a tetejére szórjuk.
160 fokos sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. (Az én sütőben, 4 fokozaton készült.)
Alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nincs rajt „nyers” tészta akkor okés a buli.
Tálaláskor porcukorral, esetleg enyhén fahéjas porcukorral koronázzuk ;)
Tálaláskor porcukorral, esetleg enyhén fahéjas porcukorral koronázzuk ;)
Csak 1 ötlet: én is így csináltam: az olaj kimérését 1 ek. tökmagolajjal kezdetem, aztán jött az étolaj és így maga a tészta kapott egy kis színt és egy kis plusz ízt is (ami még egyáltalán nem „zavaró”).
Jól néz ki! :) Teszik! Finom lehet!
VálaszTörlésHát, szerintem is :)
TörlésÉn ha lehet meg csinálom hétvégén!
TörlésKöszönöm szépen az Őrült Szakácsnak.:)