TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. augusztus 8., szerda

Lecsó és indulat avagy Nesze neked chilis-bab

Kánikula van, és ebben az  időben oda kell figyelni, a megfelelő folyadék bevitelre, illetve a pótlására, mert többet izzadunk ki, mint amennyit gondolnánk.💦
Na meg aztán, az étkezésben is illik tudomásul venni, hogy ilyenkor csak valami, egyszerű, könnyű, kímélő, minél kevesebb zsírt tartalmazó étkeket, kevesebb kalóriát vigyünk be a szervezetünkben.
Szerencsére most virul a kiskert, ha öntözzük rendesen...
Én ma, egy egyszerű lecsóra gondoltam, és még azon is könnyítettem egy picit... 😉
...a többi meg nem érdekel 😈 😈 😈














EGYSZERŰ BABOS-LECSÓ,
  DARÁLT HÚSSAL ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
40 dkg darált sertés lapocka 
20 dkg parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
60 dkg paprika
40 dkg paradicsom
1 dob. vörösbab konzerv
őrölt kömény
A vöröshagymát, egy kevéske zsíron üvegesre sütjük, majd rátesszük a darált húst, amikor hús elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel ízesítjük és 2 deci vízzel felöntve, kb.15 percig közepes lángon rotyogtatjuk.
Közben feldaraboljuk a paprikát, és a húshoz adjuk.
Aztán a paradicsomot daraboljuk fel és ezt is hozzáadjuk.
Most a kolbászon a sor; először hosszában felébe, majd négy bevágjuk, felkockázzuk és a belekeverjük a készülő darált húsos lecsóba.
Már csak a vörösbab van hátra, amit leszűrünk (öblíteni nem fontos) és ezt hozzáadjuk, készre főzzük.
Nagyjából 45-50 perc alatt el is készülünk.
Őrülten Jó étvágyat kívánok.

















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése