Na meg aztán, az étkezésben is illik tudomásul venni, hogy ilyenkor csak valami, egyszerű, könnyű, kímélő, minél kevesebb zsírt tartalmazó étkeket, kevesebb kalóriát vigyünk be a szervezetünkben.
Szerencsére most virul a kiskert, ha öntözzük rendesen...
Én ma, egy egyszerű lecsóra gondoltam, és még azon is könnyítettem egy picit... 😉
EGYSZERŰ BABOS-LECSÓ,
DARÁLT HÚSSAL
ÉS KOLBÁSSZAL
Hozzávalók:
40 dkg darált sertés lapocka
20 dkg parasztkolbász
1 fej vöröshagyma
60 dkg
paprika
40 dkg
paradicsom
1 dob.
vörösbab konzerv
őrölt kömény
só
A vöröshagymát,
egy kevéske zsíron üvegesre sütjük, majd rátesszük a darált húst, amikor hús
elveszti nyers színét, megsózzuk, köménnyel ízesítjük és 2 deci vízzel felöntve,
kb.15 percig közepes lángon rotyogtatjuk.
Közben feldaraboljuk
a paprikát, és a húshoz adjuk.
Aztán a
paradicsomot daraboljuk fel és ezt is hozzáadjuk.
Most a
kolbászon a sor; először hosszában felébe, majd négy bevágjuk, felkockázzuk és
a belekeverjük a készülő darált húsos lecsóba.
Már csak a
vörösbab van hátra, amit leszűrünk (öblíteni nem fontos) és ezt hozzáadjuk, készre főzzük.
Nagyjából 45-50 perc alatt el is készülünk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése