Tehát, most azt írom le, hogy én hogyan csináltam tegnap, ami még nem zárja ki hogy holnap picit máshogy fogom...
Ha Te már készítettél kacsamellet, és sült céklát, készítsd úgy, mert nincs is más dolgod, csak ezekre az ízekre kell hangolódnod.
Egyébként ma is egy klasszikust készítettem, az én értelmezésemben, persze kerestem az eredetei receptet.... de erről majd holnap 😉
ROZMARINGOS
KACSAMELL,
BALZSAMOZOTT SÜLT CÉKLÁVAL
Hozzávalók:
4 db
kacsamell
rozmaring
só
1 kg cékla
(apróbb)
4+4 ek.
balzsamecet
1 ek.
kristálycukor
római kömény
bors, só
olívaolaj
(balzsamecet
szirup)
A céklákat
meghámozzuk, majd gerezdekre, szeletekre, kockákra daraboljuk; ezt ugyi a cékla
mérete is befolyásolja, nekem valóban apróbbakhoz volt szerencsém ezért csak
négybe vágtam őket.
Egy kis
tepsit kibélelünk alufóliával, beleszórjuk, a céklát, megsózzuk, meglocsoljuk 4
evőkanál balzsamecettel, és finoman meglocsoljuk olívaolajjal is, 1 evőkanál cukorral
és római köménnyel ízesítjük, aztán alaposan összeforgatjuk.
Előmelegített
sütőben, fóliával letakarva, 180 fokon 45 percig sütjük, ezután a fóliát levesszük,
ismét meglocsoljuk 4 evőkanálnyi balzsamecettel és még egy 10-15 percig erősebb
hőfokon sütjük.
(Természetesen
nem egyformák a céklák, ezért ellenőrizzük a puhulását.)
A
kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, de csak a bőrét, a húsába
már ne vágjunk bele; sóval és rozmaringgal bedörzsöljük, aztán egy száraz
serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, kb. 5 perc alatt kisütjük a
zsírját, majd a megfordítva is 3-4 percig sütjük.
Az elősütött
melleket gyorsan átpakoljuk egy tepsibe zsírjával együtt és forró 180 sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük, tálalás előtt pihentetjük.
Tálaláskor nem divatból, de még egy kicsi balzsamecet sziruppal tetézhetjük, hogy valóbanelélvezzün élvezzük az ízeket 😊
Tálaláskor nem divatból, de még egy kicsi balzsamecet sziruppal tetézhetjük, hogy valóban
Minden tiszteletem a Tiéd, ha máshogy készíted, de ezek az ízek igazán passzolnak. Szerintem.
A sült cékla hidegen is finom, például én a reggeli szalonnás tojásomhoz faltam ezt a finomságot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése