TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. augusztus 14., kedd

Túró és gomba avagy Könnyű, hideg, finom

Számtalan Őrültségem van túróra hangolva illetve "körözöttre" + 1.
Szerintem, érzitek, hogy ez nem más mint Fantázia, Bátorság, na meg JóÉtvágy 😉













GOMBÁS-TÚRÓ, KAPRIBOGYÓVAL,

      KÁPIA PAPRIKÁBATÖLTVE
Hozzávalók:
50 dkg túró
25 dkg barna csiperke (ízletes, fűszeres, ki hogy ismeri)
1/2 fej vöröshagyma
2 ek. tejföl
1 ek. kapribogyó
5 dkg vaj
zsálya
szerecsendió
bors, só
Kápia paprika
A megtisztított gombát apró kockákra vágjuk a vajon kb.10 percig pároljuk, aztán megsózzuk (igen, csak most), majd a vajjal ("levével") és 1 kanálnyi kapribogyóval együtt a túróhoz keverjük, zsályával és szerecsendióval ízesítjük, és 2 evőkanál tejföllel lazítjuk.
A paprikákat kicsumázzuk, beletöltjük, belenyomkodjuk a gombás-túrót; egy éjszakányi időre hűtőbe tesszük, hogy szépen összeálljon. 
Természetesen paprika nélkül is "formázhatjuk", amit úgy célszerű elvégezni, hogy egy-két-három 😉 tálkát kibélelünk, frissentartó fóliával, jól lenyomkodjuk, és szintén egy éjszakát hűtőben tartjuk. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése