TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. augusztus 16., csütörtök

Tonhal és kapor avagy Nincs azzal baj

Tegnap, mikor megemlítettem, hogy tonhalas tésztát kívánok, szinte egyből jött a kérdés, -és hol veszel tonhalat?
-Konzerv.
-Jajj, és az jó? 
-Igen, de figyelek rá, hogy ne aprított és ne olajos legyen!
-...és az nem fő nagyon szét?
-De, illetve nem forralom agyon, pontosabban csak jól összemelegítem.
- hááát...
-Nincs azzal baj. Nekem elhiheted. 















KAPROS-TONHALAS FARFALLE
Hozzávalók:
25 dkg farfalle
2 nagy dob. tonhal konzerv - 1/kb.160 g (sóslében, nem olajos)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 ek. mustár
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
friss kapor
A tésztát kifőzzük
Közben a vöröshagymát és a sárgarépát, apró kockákra vágjuk, majd együtt, olívaolajon, kb.5 percig pirítjuk.
Ezután! megsózzuk, zúzott fokhagymát és mustárt adjuk hozzá, aztán a borral felöntve, újabb 5 percig főzzük.
A tonhal konzerveket levével együtt, az alapba borítjuk, hozzákeverjük a tejszínt, aprított kaporral ízesítve pillanatok alatt összeforraljuk.
A kifőtt tésztát beleforgatva, frissen, forrón tálaljuk.
Hm, még csak nem is bonyolult 😉



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése