Még mindig meleg van (mondjuk ez nyáron nem egy túl nagy flash, de akkor is), és nagyon.
Ma nem kívántam húst enni....
...ettem, de nem kívántam 😁
Ebéd gyanánt egy kis pompás, és naná, hogy egyszerű csőben sült karfiolra gondoltam, kétféle hagymával.
...és nem fogjátok elhinni mit ettem ! ?
CSŐBEN SÜLT
KARFIOL,
KÉT HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
1 fej
karfiol
(kb.1,10 kg; tisztítva, darabolva kb.60 dkg)
2 szál csemegehagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 nagy p. tejföl (450g) + tálalás
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
szerecsendió
fehérbors, só
zsemlemorzsa
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd félbe
(negyedbe) vágjuk őket.
Aztán forrásban levő, sós vízben 10 percig főzzük és egyből
leöblítjük, lehűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy kis tepsit vékonyan kiolajozunk, 1-2 kanálnyi zsemlemorzsával meghintünk.
A lehűtött, előfőzött karfiol rózsákat egységesen elosztjuk a tepsibe,
picit le is nyomkodjuk (az sem baj, ha „megtöredezik”.
A csemegehagymát a zöldjével együtt, vékonyan felkarikázzuk, és a
karfiolra szórjuk.
A tejfölt, a tojásokkal, zúzott fokhagymával, fehérborssal egy csipet sóval, és szerecsendióval
ízesítve kikavarunk, majd a hagymás karfiol tetejére öntjük, úgy, hogy mindenhova
jusson.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése