TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. augusztus 13., hétfő

Karfiol és hagyma avagy Nem akarlak csőbe húzni

Még mindig meleg van (mondjuk ez nyáron nem egy túl nagy flash, de akkor is), és nagyon.
Ma nem kívántam húst enni....
...ettem, de nem kívántam 😁
Ebéd gyanánt egy kis pompás, és naná, hogy egyszerű csőben sült karfiolra gondoltam, kétféle hagymával.
...és nem fogjátok elhinni mit ettem ! ? 















CSŐBEN SÜLT KARFIOL,
     KÉT HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
1 fej karfiol
   (kb.1,10 kg; tisztítva, darabolva kb.60 dkg)
2 szál csemegehagyma
2-3 ger. fokhagyma
1 nagy p. tejföl (450g) + tálalás 
2 db tojás
10 dkg reszelt sajt
szerecsendió
fehérbors, só
zsemlemorzsa
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd félbe (negyedbe) vágjuk őket.         
Aztán forrásban levő, sós vízben 10 percig főzzük és egyből leöblítjük, lehűtjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Egy kis tepsit vékonyan kiolajozunk, 1-2 kanálnyi zsemlemorzsával meghintünk.
A lehűtött, előfőzött karfiol rózsákat egységesen elosztjuk a tepsibe, picit le is nyomkodjuk (az sem baj, ha „megtöredezik”.
A csemegehagymát a zöldjével együtt, vékonyan felkarikázzuk, és a karfiolra szórjuk.
A tejfölt, a tojásokkal, zúzott fokhagymával, fehérborssal egy csipet sóval, és szerecsendióval ízesítve kikavarunk, majd a hagymás karfiol tetejére öntjük, úgy, hogy mindenhova jusson.
Végül reszelt sajttal borítjuk be az egészet, és a 200 fokos sütőben, kb.45 perc alatt szépen egybesütjük, a tetejét megpirítjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése