TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2018. augusztus 27., hétfő

Tarja és fokhagyma avagy Ne menjen cigányútra

Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet... 
Cigánypecsenye - fokhagymás pirítós - szalonna - töltelék - kenyérféle - a zsálya zamata - gondolom ilyesmi 😊











TÖLTÖTT VAJDAPECSENYE,
        LECSÓS-RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
4 szelet rozs (rozsos) kenyér
4 ger. fokhagyma
12 szelet bacon
25 dkg rizs
1 fej vöröshagyma
40 dkg paprika
30 dkg paradicsom
zsálya
bors, só
A sertéstarját 4 nagy, nyitott szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk, a belső (felső) részét finoman sózzuk, kicsit bátrabban borsozzuk.
A rozskenyérszeletek, héját levágjuk, a szeleteket megpirítjuk, szeletenként 1-1 gerezd zúzott fokhagymával megkenjük, bedörzsöljük őket, és ráhelyezzük a nyitott tarjaszeletek egyik felére, durvára vágott zsályával fűszerezzük.
Az így előkészített szeleteket félbehajtjuk, majd a bacon szeletekkel beborítjuk, „betekerjük”,
A nyitott, (tehát azzal a felükkel, ahol a bacon szeletek összeérnek) lefelé tepsibe rajuk, egy kis olajat és vizet öntünk alá, fólia alatt 180 -200 fokon megsütjük, a végén, a fóliát levéve, rápirítunk.
(Én, csak két adagot készítettem, ezért egy nagyobb serpenyőben, pici lángon, fedő alatt készítettem, és kb.20 (+ -) perc alatt elkészült, sütőben valamivel több idő, figyeljünk rá.)
Lecsós-rizst készítünk, (jó szokásom szerint, picit máshogy).
A paprikát és a paradicsomot kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, üvegesre sütjük, ráborítjuk a rizst; amikor a rizs átforrósodott, hozzákeverjük a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, aztán innen tovább úgy készítjük, mintha normál párolt rizst készítenénk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése