Ne kérdezzétek, honnan jött az ötlet...
Cigánypecsenye - fokhagymás pirítós - szalonna - töltelék - kenyérféle - a zsálya zamata - gondolom ilyesmi 😊
TÖLTÖTT
VAJDAPECSENYE,
LECSÓS-RIZZSEL
Hozzávalók:
80 dkg sertéstarja
4 szelet
rozs (rozsos) kenyér
4 ger.
fokhagyma
12 szelet
bacon
25 dkg rizs
1 fej
vöröshagyma
40 dkg
paprika
30 dkg
paradicsom
zsálya
bors, só
A sertéstarját
4 nagy, nyitott szeletre vágjuk, majd kiklopfoljuk, a belső (felső) részét
finoman sózzuk, kicsit bátrabban borsozzuk.
A
rozskenyérszeletek, héját levágjuk, a szeleteket megpirítjuk, szeletenként 1-1
gerezd zúzott fokhagymával megkenjük, bedörzsöljük őket, és ráhelyezzük a nyitott
tarjaszeletek egyik felére, durvára vágott zsályával fűszerezzük.
Az így
előkészített szeleteket félbehajtjuk, majd a bacon szeletekkel beborítjuk,
„betekerjük”,
A nyitott,
(tehát azzal a felükkel, ahol a bacon szeletek összeérnek) lefelé tepsibe rajuk,
egy kis olajat és vizet öntünk alá, fólia alatt 180 -200 fokon megsütjük, a végén, a
fóliát levéve, rápirítunk.
(Én, csak két adagot készítettem, ezért
egy nagyobb serpenyőben, pici lángon, fedő alatt készítettem, és kb.20 (+ -)
perc alatt elkészült, sütőben valamivel több idő, figyeljünk rá.)
Lecsós-rizst
készítünk, (jó szokásom szerint, picit máshogy).
A paprikát
és a paradicsomot kis kockákra daraboljuk.
A vöröshagymát
felaprítjuk, üvegesre sütjük, ráborítjuk a rizst; amikor a rizs átforrósodott,
hozzákeverjük a paprikát és a paradicsomot, megsózzuk, aztán innen tovább úgy készítjük,
mintha normál párolt rizst készítenénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése