A minap megkérdezték tőlem, hogy mit fogok főzni...
-Hát van egy kis zellerem otthon, meg némi paradicsomom, feta... azokból lesz valami.
-Jah, tudom krémleves. Te szoktad mondani, hogy kémlevest mindenből lehet készíteni; nem!?
ÍZLETES ZELLERKRÉMLEVES,
PARADICSOMMAL S FETÁVAL
a legegyszerűbb módon
Hozzávalók:
Hozzávalók:
30 dkg zeller
20 dk paradicsom
2 ger. fokhagyma
2 dl tejszín
oregánó
liszt
só
Feta
A megtisztított zellert, és a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, két-három darabra vágjuk, és kb. 1,2 dl v ízben puhára főzzük őket, sóval és oregánóval ízesítjük.
Amikor megpuhult a zeller, lehúzzuk a tűzről, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk; lisztből és a tejszínből készült habarással besűrítjük, készre forraljuk, szükség szerint utóízesítjük.
Morzsolt vagy kockázott Feta sajtot adunk hozzá betétként, és ha van aprított zellerlevéllel megszórjuk.
Én egy kis csilipehellyel is megbolondítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése