TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 23., péntek

Zeller és paradicsom avagy Ez van, ez volt

A minap megkérdezték tőlem, hogy mit fogok főzni...
-Hát van egy kis zellerem otthon, meg némi paradicsomom, feta... azokból lesz valami.
-Jah, tudom krémleves. Te szoktad mondani, hogy kémlevest mindenből lehet készíteni; nem!?
-Ja, szinte mindenből  😉😁















ÍZLETES ZELLERKRÉMLEVES,
  PARADICSOMMAL S FETÁVAL
a legegyszerűbb módon
Hozzávalók:
30 dkg zeller
20 dk paradicsom
2 ger. fokhagyma 
2 dl tejszín
oregánó
liszt
Feta
A megtisztított zellert, és a paradicsomot feldaraboljuk, a fokhagyma gerezdeket megpucoljuk, két-három darabra vágjuk, és kb. 1,2  dl v ízben puhára főzzük őket, sóval és oregánóval ízesítjük.
Amikor megpuhult a zeller, lehúzzuk a tűzről, és egy botmixer segítségével simára turmixoljuk; lisztből és a tejszínből készült habarással besűrítjük, készre forraljuk, szükség szerint utóízesítjük.
Morzsolt vagy kockázott Feta sajtot adunk hozzá betétként, és ha van aprított zellerlevéllel megszórjuk.
Én egy kis csilipehellyel is megbolondítottam.
Ennyi; lehetne több, lehetne bonyolultabb, de minek, ha így is tökéletes!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése