Tudom ez nem a legolcsóbb dolog, de én azt mondom, hogy bizonyos napokon egy picit engedhetünk a gatyamadzagunkon és...
A másik, amit már említettem volt, hogy nem árt, ha lehetőség szerint tartunk otthon olyan dolgokat, amikből, hirtelen tudunk valamit összedobni, a "most előbb szóltak, hogy jönnek" vendégeknek.
...és ez is úgy indul, mint minden szokásos recept: az étel elnevezésével, ami egy tök egyszerű dolog...
TÚRÓS-LENCSÉS-VIRSLIS-SAJTOS HAMI-NYAMI
...hát ez sikerült.
Ami kell hozzá:
Kettő rúdhoz!
2 cs. leveles tészta, sütésre kész, sütőpapírra tekerve 270g, kb.24x40 cm, írhattam volna azt is -Tante Fanny- de az reklám lenne, asszem
50 dkg túró -félzsíros, védőgázas csomagolásban, semmi extra - Sissy- ez csak azért írtam, hogy ne sértődjön meg, az előbbi miatt
10 dkg lencse, saját főzésű, vagy egy konzerv jól lecsepegtetve, ennek most nem volt neve, mert egy formás kis üvegben leltem - kitudja mióta volt ott, de én letörölgettem, kiszabadítottam, most meg várom, hogy mikor jön elő a szel-l-em
1 db tojás finom, igazi, falusi, Anikó hozta, mert Ő rendes, vagy bármilyen bóti
2 pár virsli -bécsi, frankfurti,...valami hosszabb féle, vagy rövidebből több
5-8 dkg reszelt sajt, lényegében mindegy milyen, csak ne tömlős legyen
1 dl tej, igen tej, mert tejföl nincs itthon, ugyanis valaki megettem a reggelihez, a bótban meg nem szóltam magamnak, hogy vegyééé
1 ek. búzadara -búza, nem kell viccezni, búza, ennyi, kész, B. Ú. Z. A.
őrült kömény - ebbe nincs semmi vicces, ... ja, de van
só, ide is akartam ám valami jópofaságot írni, csak eltelefonálgattam az időt, -egyébként meg a bótból hívtak, hogy van akciós tejföl
Na, komolyra fordítva a szót-
A túrót, a megfőtt, lehűtött lencsével, a tojással és a tejjel összekeverjük.
Sóval, köménnyel ízesítjük és két evőkanálnyi búzadarát (kezdődik) is belekeverünk.
Az egyik tésztát, a saját papírján kiterítjük egy tepsibe, és a közepén, hosszirányban elosztjuk rajt a túró felét.
Ezután a papír segítségével, ügyesen visszahajtogatjuk a tészta széleit, tehát betakarjuk velük a túrót; aztán két nyitott végét is behajtjuk, hogy a túró meg ne szökjön.
Az így kapott "rúd" közepét, fentről picit benyomkodjuk az ujjainkkal, azaz a virsliknek készítünk egy kis vájatot.
A virsliket 1 rúd - 1 pár, belehelyezzük a vájatba, a tetejére sajtot reszelünk, és forró sütőben szépen megsütjük.
A másik tésztával pedig,
Ugyanúgy.
Csak 1 ötlet: Ez ugyi két rúd, de akár meg is felezhetjük a mennyiségeket.
Viszont ha már két rúd, akkor játszhatunk az ízekkel is, pl. a túróhoz keverhetünk
mustárt, vagy tormát, a reszelt sajt is lehet kétféle, jajj mennyi okosság😀
BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése