Tegnap esmét egy viszonylag új, de nagy kedvencem került a tányéromba. Ez pedig nem más mint a főtt gomba illetve az íze 😉
Annyira megkedveltem ezt a semmihez nem fogható kellemes gomba ízt (az állagáról nem is beszélve), és már nem egyszer történt, hogy a reggeli főtt tojás, vagy épp kolbászféle mellé, a főzővízbe is dobtam egy-két darabkát csak úgy, egyszerűen négyfelé vágva 👍
EGYSZERŰ GOMBÁS PENNE,
KICSIT MÁSHOGY
Hozzávalók:
25 dkg penne
50 dkg gomba
2 szál szárzeller
25-30 dkg paradicsom
2-3 ger. fokhagyma
2 dl vörösbor
só
A gombát megtisztítjuk, és különvesszük a szárát és a kalapját.
A gomba kalapokat és a paradicsomot centis kockákra daraboljuk.
A tésztát és a gombakockákat, egyszerre, együtt kifőzzük.
A szárzellert és a gomba szárát apró kockákra vágjuk; olívaolajon enyhén lepirítjuk, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott fokhagymát valamint a paradicsomot, megsózzuk. Egy-két perc elteltével felöntjük a borral, gyenge lángon összeforraljuk, illetve szépen visszaforraljuk, ha kívánja, a tészta (gomba) főzővizéből adhatunk hozzá.
Amikor a tészta (gomba) megpuhult, leszűrjük és a raguba forgatjuk.
Tálaláskor Parmesan-al vagy valami jóféle kemény sajttal megszórjuk, és a zeller zöldjét is rátépkedhetjük.
Ha ügyesen dolgozunk, akkor pont egyszerre készül el a tészta (gomba) és a ragu.
Amikor a tészta főzővizét is használjuk a raguk készítésekor, kombináljuk bele azt, hogy a főzővizet is megsóztuk!!!
Ha ügyesen dolgozunk, akkor pont egyszerre készül el a tészta (gomba) és a ragu.
Amikor a tészta főzővizét is használjuk a raguk készítésekor, kombináljuk bele azt, hogy a főzővizet is megsóztuk!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése