TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 20., kedd

Kacsa és a melle avagy Ünnepi mannák 1.

Mint azt egy korábbi bejegyzésemben jeleztem, az akciós és fiatal kacsacomb mellé, egy mellet is csomagoltak...
...és ha már kacsamell, akkor lehet ünnepi, mert ha jól tudom, nemsokára itt a kari (sőt mingyá).
Természetesen ez a receptem sem bonyolult, csak egy jól összeválogatott, "ez van itthon" variáció 😉



 











FIATAL KACSAMELL,
   PÓRÉHAGYMÁS PARADICSOMMAL
      ÉS ZELLERES BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 db fiatal kacsamell
1 szál póréhagyma (ízlés szerint, de  fele is ölég)
3-4 db paradicsom
50 dkg burgonya
50 dkg zeller
kakukkfű
bors, só
tej, vaj, szerecsendió
A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, borssal, kakukkfűvel és sóval bedörzsöljük, aztán száraz serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, majd a megfordítva elősütjük, megpirítjuk, ez oldalanként kb. 5 perc. 
Forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, tálalás előtt pihentetjük
(Aki még nem készített kacsamellet, annak érdemes utánaolvasni, akár több helyen is!)
A püréhez legalább fele-fele mennyiségben, együtt  megfőzzük a felkockázott burgonyát és zeller gumót, majd a hagyományos módon pürét készítünk, jó esetben a zeller aprított zöldjével színesítjük.
Közben a póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat gerezdekre vágjuk; a kacsazsírjából egy-két kanálnyit kiveszünk egy másik serpenyőbe (persze, csak ha nem égettük meg), aztán a pórét és a paradicsomot megfuttatjuk rajt, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. (Ha szükségesnek tartjuk, egy kevése vizet, vagy bort önthetünk alá, annak függvényében, hogy a paradicsom mennyi levet engedett.)


2 megjegyzés: