Mint azt egy korábbi bejegyzésemben jeleztem, az akciós és fiatal kacsacomb mellé, egy mellet is csomagoltak...
...és ha már kacsamell, akkor lehet ünnepi, mert ha jól tudom, nemsokára itt a kari (sőt mingyá).
FIATAL KACSAMELL,
PÓRÉHAGYMÁS PARADICSOMMAL
ÉS ZELLERES BURGONYAPÜRÉVEL
Hozzávalók:
4 db fiatal kacsamell
1 szál póréhagyma (ízlés szerint, de fele is ölég)
3-4 db paradicsom
50 dkg burgonya
50 dkg zeller
kakukkfű
bors, só
tej, vaj, szerecsendió
A kacsamelleket szárazra töröljük, a bőrét beirdaljuk, borssal, kakukkfűvel és sóval bedörzsöljük, aztán száraz serpenyőben, először a bőrös felével lefelé, majd a megfordítva elősütjük, megpirítjuk, ez oldalanként kb. 5 perc.
Forró sütőben 10-12 perc alatt megsütjük, tálalás előtt pihentetjük.
(Aki még nem készített kacsamellet, annak érdemes utánaolvasni, akár több helyen is!)
A
püréhez legalább fele-fele mennyiségben, együtt megfőzzük a
felkockázott burgonyát és zeller gumót, majd a hagyományos módon pürét
készítünk, jó esetben a zeller aprított zöldjével színesítjük.
Közben a póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat gerezdekre vágjuk; a kacsazsírjából egy-két kanálnyit kiveszünk egy másik serpenyőbe (persze, csak ha nem égettük meg), aztán a pórét és a paradicsomot megfuttatjuk rajt, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítjük. (Ha szükségesnek tartjuk, egy kevése vizet, vagy bort önthetünk alá, annak függvényében, hogy a paradicsom mennyi levet engedett.)
Karácsonyra nagyon fínom.
VálaszTörlésBizony ám!
TörlésBoldog karácsonyt!