TEJFÖLÖS LENCSESALÁTA,
ALMÁVAL ÉS ZELLERREL
Hozzávalók:
20 dkg lencse
3 db alma
3 szál szárzeller
2 p. tejföl (1/175g)
2 ek. torma
4 ek. olívaolaj
2-3 db babérlevél
porcukor (ízlés szerint)
szerecsendió
só
A lencsét egy éjszakára beáztatjuk, majd átmossuk és sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük; lecsepegtetjük, kihűtjük.
Az öntethez a tejfölöket a tormával, és az olívaolajjal összekeverjük, sóval, frissen reszelt szerecsendióval, és ízlés szerinti mennyiségű porcukorral ízesítjük. (én csak egy egész pici cukrot tettem bele)
A szárzellert és az almát kicsi kockákra vágjuk, majd a lencsével együtt, alaposan összeforgatjuk az öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése