Szóval, nem véletlenül vagyok én azŐrültSzakács; mert amikor elmondom, hogy milyen ízek párosításával játszom éppen, akkor általában mindenki azt gondolja, hogy... 😜
Na de, amikor Antonio Passarelli műsorában meglátom, hogy a kéksajtos almamártás alá egy kis szalonna is kerül,... azt mondom, hogy szeretem az olaszokat, még akkor is egy picit megŐrültek 😉👌
Ja! és ha alma, akkor nálam kívánja a rozmaringot 😁
Ja! és ha alma, akkor nálam kívánja a rozmaringot 😁
ROZMARINGOS SZŰZÉRMÉK,
OLASZ ALMAMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
2 db zöld alma (nagyobbak)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg Gorgonzola (márvány sajt)
2 dl tejszín
rozmaring
bors, só
A szűzpecsenyét felszeleteljük, igényünk szerint kicsit megklopfolhatjuk, majd legalább egy éjszakán át rozmaringos, borsos pácban érleljük; aztán egy serpenyőben szépen megsütjük.
A szalonnát szép vékonyan felcsíkozzuk (célszerű szeleteltet vásárolni), és egy másik serpenyőben megpirítjuk,közben az almát felkockázzuk és a szalonnára dobjuk.
Amikor az alma is szépen megkaramellizálódott, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és lassan, sűrűre forraljuk, majd megkóstoljuk, és ha kell, (ízlés dolga) sózzuk, borsozzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése