TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. december 15., csütörtök

Alma és szalonna avagy Őrült olaszok

Szóval, nem véletlenül vagyok én azŐrültSzakács; mert amikor elmondom, hogy milyen ízek párosításával játszom éppen, akkor általában mindenki azt gondolja, hogy... 😜
Na de, amikor Antonio Passarelli műsorában meglátom, hogy a kéksajtos almamártás alá egy kis szalonna is kerül,... azt mondom, hogy szeretem az olaszokat, még akkor is egy picit megŐrültek 😉👌
Ja! és ha alma, akkor nálam kívánja a rozmaringot 😁

 













ROZMARINGOS SZŰZÉRMÉK,
  OLASZ ALMAMÁRTÁSSAL
Hozzávalók:
60 dkg szűzpecsenye
2 db zöld alma (nagyobbak)
10 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg Gorgonzola  (márvány sajt)
2 dl tejszín
rozmaring
bors, só
A szűzpecsenyét felszeleteljük, igényünk szerint kicsit megklopfolhatjuk, majd legalább egy éjszakán át rozmaringos, borsos pácban érleljük; aztán egy serpenyőben szépen megsütjük.
A szalonnát szép vékonyan felcsíkozzuk (célszerű szeleteltet vásárolni), és egy másik serpenyőben megpirítjuk,közben az almát felkockázzuk és a szalonnára dobjuk.
Amikor az alma is szépen megkaramellizálódott, felöntjük a tejszínnel, belemorzsoljuk a sajtot és lassan, sűrűre forraljuk, majd megkóstoljuk, és ha kell, (ízlés dolga) sózzuk, borsozzuk.
Körteként párolt rizst vagy krokettet kínálunk .




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése